Аграрний тиждень. Україна
» » На Прикарпатті впроваджують єдину систему заходів державного нагляду і контролю
» » На Прикарпатті впроваджують єдину систему заходів державного нагляду і контролю

На Прикарпатті впроваджують єдину систему заходів державного нагляду і контролю


З червня 2019 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області запроваджується новий підхід до здійснення заходів  державного нагляду (контролю).

Державні інспектори районних, міських управлінь та відділів Головного управління відтепер будуть проводити планові та позапланові перевірки у одного і того ж суб’єкта господарювання одночасно з комплексу питань, що стосуються безпечності харчових продуктів, санітарного благополуччя населення та захисту прав споживачів.

Реалізація даної ініціативи сприятиме зменшенню тиску на бізнес-середовище краю та покращуватиме бізнес-клімат Прикарпаття.

Відповідна робота є логічним завершенням ряду заходів, що розпочаті Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області ще в 2018 році,  головною  метою яких є розширення методів та форм правового забезпечення захисту прав споживачів з одночасним  усуненням дублювання контрольних функцій.

Крім того сьогодні в кожному районному центрі та місті обласного підпорядкування  на базі районних, міських  управлінь, відділів Головного управління створені консультаційні центри з питань захисту прав споживачів.

Особливістю їх роботи є не лише надання правової допомоги споживачам регіону, але й проведення роз’яснювальної роботи для суб’єктів підприємницької діяльності з метою упередження порушень прав споживачів.





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття вивчали порядок відбору зразків харчових продуктів
  • На Івано-Франківщині пройшли навчання для спеціалістів органів виконавчої влади та місцевого самоврядування
  • В Держпродспоживслужбі Івано–Франківщини провели семінар-нараду з питань гарантійного ремонту електричного обладнання
  • На Франківщині відбудеться семінар нарада щодо питань гарантійних зобов’язань виробника та прав споживачів
  • Торік фітосанітарні інспектори провели понад 5,5 тис. перевірок у сферах карантину та захисту рослин

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.