Аграрний тиждень. Україна
» » В Херсонській області попередили обрахування мешканців за послуги водопостачання на суму понад 56 тис. грн.
» » В Херсонській області попередили обрахування мешканців за послуги водопостачання на суму понад 56 тис. грн.

В Херсонській області попередили обрахування мешканців за послуги водопостачання на суму понад 56 тис. грн.


Фахівці Головного управляння Держпродспоживслужби в Херсонській області провели позапланову перевірку та виявили ряд порушень норм чинного законодавства.

На підприємстві не ведеться журнал реєстрації поривів трубопроводів та аварійних відключень. Не ведуться журнали роботи свердловин.

Водночас, річний план ліцензованої діяльності з централізованого водопостачання складений відповідно до дозволу на спеціальне водокористування. Норми витрат води розроблені згідно з Правилами користування системами комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України, затверджені та погоджені відповідно до чинного законодавства.

Перевіркою встановлено, що послуга з водопостачання для жителів села надавалася у літні місяці по 6 годин на добу, в зимовий період - 2 години на добу. При цьому нарахування оплати за послугу здійснювалося в повному обсязі. Графік подачі води відсутній.

Таким чином підприємство нарахувало зайві кошти за послугу з водопостачання на суму 33410,89 грн. та одержало необґрунтований дохід на суму 33410,89 грн.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби  в Херсонській області попередили обрахування мешканців у розрахунку на рік на суму 56129,00 грн.

Винесено рішення про застосування адміністративно – господарських санкцій. Штрафні санкції складають 66821,78 грн.





Схожі новини
  • На Херсонщині за необґрунтоване нарахування оплати за водопостачання на комунальне підприємство накладено штрафні санкції на понад 118 тисяч гривень
  • На Тернопільщині споживачам повернули 56 тис. грн за послуги з централізованого водопостачання та водовідведення
  • На Івано-Франківщині Держпродспоживслужба попередила обрахування споживачів на суму понад 2.2 млн. грн. за послуги водопостачання
  • На Сумщині споживачам за спожиті комунальні послуги повернуто понад 172 тис. грн
  • Держпродспоживслужба Київщини встановила завищення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.