Аграрний тиждень. Україна
» » Швейцарсько-український проект з безпечності молока підбив підсумки роботи за три роки
» » Швейцарсько-український проект з безпечності молока підбив підсумки роботи за три роки

    Швейцарсько-український проект з безпечності молока підбив підсумки роботи за три роки


    26 червня 2019 року відбулося засідання Наглядової ради швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» (SAFOSO) за участю генерального директора Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерство аграрної політики та продовольства України Миколи Мороза, Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, директора SAFOSO AG Манон Шуперс, членів Наглядової ради, представників Міністерства аграрної політики та продовольства України та бізнесу.

    Під час Наглядової ради був презентований і затверджений звіт за весь час діяльності проекту.

    Так, було зазначено, що за звітний період представниками Проекту та Держпродспоживслужби розроблено 15 проектів нормативно-правових актів, опубліковано 5 брошур щодо безпченості молока, 10 постерів та 10 флаєрів. Також в рамках Проекту було надано лабораторне обладнання для 4-х пілотних лабораторій Держпродспоживслужби.

    Крім того, за цей час відбулося 255 тренінгів для інспекторів, виробників молока, пунктів заготівлі молока та перевізників, проведено низку круглих столів щодо важливість якості сирого молока для забезпечення якості та безпечності молочної продукції та економічної ефективності підприємств.

    Володимир Лапа відзначив позитивні результати роботи проекту щодо проведення практичних тренінгів для інспекторів та молокопереробних підприємств. Зокрема, за його словами, одним із позитивних моментів Проекту стала робота всіх учасників молочного напрямку: виробників, переробників та органів виконавчої влади – це дало змогу розглядати проблему в комплексі і шукати найбільш ефективні рішення разом.

    «Для фахівців Держпродспоживслужби та бізнесу дуже важливо постійно підвищувати власну кваліфікацію, залишатися в тренді всіх змін та новацій щодо забезпечення безпечності молока, процесі його виробництва та збуту», - наголосив Голова Держпродспоживслужби.

    Також одним із вагомих результатів Проекту стало прийняття наказу щодо вимог до якості та безпечності молочної продукції, який буде опубліковано найближчим часом.

    Володимир Лапа від імені Держпродспоживслужби подякував SAFOSO за проведену роботу в напрямку підвищення безпечності українського молока.





    Схожі новини
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Проект Twinning з наближення законодавства у сфері ЗЗР та здоров’я рослин підбив підсумки роботи за квартал
  • На Вінниччині представили напрацювання пілотного проекту щодо контролю сирого молока
  • В Україні розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей
  • Держпродспоживслужба та проект Safoso спільно розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Швейцарсько-український проект з безпечності молока підбив підсумки роботи за три роки


26 червня 2019 року відбулося засідання Наглядової ради швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» (SAFOSO) за участю генерального директора Директорату безпечності та якості харчової продукції Міністерство аграрної політики та продовольства України Миколи Мороза, Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, директора SAFOSO AG Манон Шуперс, членів Наглядової ради, представників Міністерства аграрної політики та продовольства України та бізнесу.

Під час Наглядової ради був презентований і затверджений звіт за весь час діяльності проекту.

Так, було зазначено, що за звітний період представниками Проекту та Держпродспоживслужби розроблено 15 проектів нормативно-правових актів, опубліковано 5 брошур щодо безпченості молока, 10 постерів та 10 флаєрів. Також в рамках Проекту було надано лабораторне обладнання для 4-х пілотних лабораторій Держпродспоживслужби.

Крім того, за цей час відбулося 255 тренінгів для інспекторів, виробників молока, пунктів заготівлі молока та перевізників, проведено низку круглих столів щодо важливість якості сирого молока для забезпечення якості та безпечності молочної продукції та економічної ефективності підприємств.

Володимир Лапа відзначив позитивні результати роботи проекту щодо проведення практичних тренінгів для інспекторів та молокопереробних підприємств. Зокрема, за його словами, одним із позитивних моментів Проекту стала робота всіх учасників молочного напрямку: виробників, переробників та органів виконавчої влади – це дало змогу розглядати проблему в комплексі і шукати найбільш ефективні рішення разом.

«Для фахівців Держпродспоживслужби та бізнесу дуже важливо постійно підвищувати власну кваліфікацію, залишатися в тренді всіх змін та новацій щодо забезпечення безпечності молока, процесі його виробництва та збуту», - наголосив Голова Держпродспоживслужби.

Також одним із вагомих результатів Проекту стало прийняття наказу щодо вимог до якості та безпечності молочної продукції, який буде опубліковано найближчим часом.

Володимир Лапа від імені Держпродспоживслужби подякував SAFOSO за проведену роботу в напрямку підвищення безпечності українського молока.





Схожі новини
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • Проект Twinning з наближення законодавства у сфері ЗЗР та здоров’я рослин підбив підсумки роботи за квартал
  • На Вінниччині представили напрацювання пілотного проекту щодо контролю сирого молока
  • В Україні розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей
  • Держпродспоживслужба та проект Safoso спільно розробили пілотний проект щодо контролю сирого молока на території чотирьох областей

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.