Аграрний тиждень. Україна
» » За недотримання вимог безпечності харчових продуктів закарпатського підприємця оштрафовано на 42 тисячі гривень
» » За недотримання вимог безпечності харчових продуктів закарпатського підприємця оштрафовано на 42 тисячі гривень

За недотримання вимог безпечності харчових продуктів закарпатського підприємця оштрафовано на 42 тисячі гривень


Під час проведення планового заходу державного контролю в одному з ужгородських супермаркетів фахівці Ужгородського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області зафіксували низку порушень чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів. Основними порушеннями було недотримання санітарного-гігієнічно стану торгового залу та виробничих цехів, складських приміщень, відсутність засобів для миття та дезінфекції обладнання, інвентаря, незадовільний санітарний стан обладнання, безпосередньо з яким контактують харчові продукти, матеріали для пакування продуктів харчування зберігаються в спосіб, який не забезпечує їх захист від будь-якого забруднення тощо.

Також були виявлені порушення щодо дотримання температурних режимів та умов зберігання продуктів і сировини тваринного походження в холодильних та морозильних камерах.

Зазначені порушення встановлених законодавством гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів можуть призвести до появи ризику забруднення продукції та створити небезпеку для здоров’я людей.

За порушення норм законодавства на підприємця накладено штраф у сумі понад 41,7 тис грн. та видано припис на усунення виявлених порушень.

Фахівці Ужгородського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області проведуть позапланову перевірку даного супермаркету щодо усунення вказаних порушень на виконання наданого припису.





Схожі новини
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів одне із підприємств оштрафували на понад 40 тис. грн
  • На Херсонщині відбудеться обговорення роботи забійних підприємств за принципами НАССР
  • На Кіровоградщині підприємець сплатив понад 40 тис. грн за порушення вимог законодавства до безпечності харчових продуктів
  • За порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів рибопереробне підприємство притягнуто до відповідальності

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.