Аграрний тиждень. Україна
» » На Херсонщині проведено моніторинг операторів ринку харчових продуктів, які здійснюють діяльність на узбережжі Чорного моря
» » На Херсонщині проведено моніторинг операторів ринку харчових продуктів, які здійснюють діяльність на узбережжі Чорного моря

    На Херсонщині проведено моніторинг операторів ринку харчових продуктів, які здійснюють діяльність на узбережжі Чорного моря




    З 10 по 12 липня 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели збір інформації щодо дотримання вимог законодавства про харчові продукти суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом та реалізацією харчових продуктів, сировини і продукції тваринного походження у зонах відпочинку чорноморського узбережжя с. Залізний Порт Херсонської області.

    До складу комісії увійшли спеціалісти санітарно-епідеміологічного напрямку, безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та його територіальних органів.

    З-понад 65 підприємств, які реалізують харчову продукцію у зоні відпочинку с. Залізний Порт, лише 32 погодилися надати відповідну інформацію, на 8 об’єктах відмовили, а 25, дізнавшись про присутність фахівців Держпродспоживслужби, демонстративно зачинилися.

    Під час моніторингу фахівці звертали увагу на організацію виробничих процесів, зокрема наявність окремих умов для розроблення продовольчої сировини та приготування готових харчових продуктів, проточної холодної та гарячої води, холодильного обладнання та дотримання температурного режиму зберігання харчової продукції та сировини, дезінфекцію посуду, наявність у працюючого персоналу особових медичних книжок та даних медогляду, необхідних товарно-транспортних накладних на харчову продукцію з визначенням її походження.

    Особливу увагу спеціалісти Держпродспоживслужби приділяли реалізації морських продуктів та продуктів харчування з них.

    Уся зібрана інформація узагальнена і надана до відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області для подальшого реагування.

    Також під час моніторингу фахівці Держпродспоживслужби Херсонської області провели бесіди і консультації з власниками харчових підприємств з питань дотримання харчового законодавства і Закону України «Про захист прав споживачів».





    Схожі новини
  • На Херсонщині розглянуть організацію санітарно - епідеміологічних розслідувань
  • На Харківщині готуються до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року
  • 12.04.2019 на Херсонщині відбудеться круглий стіл щодо ціноутворення при реалізації медпрепаратів в рамках урядової програми «Доступні ліки»
  • На Херсонщині відбудеться обговорення роботи забійних підприємств за принципами НАССР
  • На Херсонщині обговорять санітарно-епідемічні вимоги до надання послуг перукарням та салонами краси

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Херсонщині проведено моніторинг операторів ринку харчових продуктів, які здійснюють діяльність на узбережжі Чорного моря




З 10 по 12 липня 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели збір інформації щодо дотримання вимог законодавства про харчові продукти суб’єктами господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом та реалізацією харчових продуктів, сировини і продукції тваринного походження у зонах відпочинку чорноморського узбережжя с. Залізний Порт Херсонської області.

До складу комісії увійшли спеціалісти санітарно-епідеміологічного напрямку, безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та його територіальних органів.

З-понад 65 підприємств, які реалізують харчову продукцію у зоні відпочинку с. Залізний Порт, лише 32 погодилися надати відповідну інформацію, на 8 об’єктах відмовили, а 25, дізнавшись про присутність фахівців Держпродспоживслужби, демонстративно зачинилися.

Під час моніторингу фахівці звертали увагу на організацію виробничих процесів, зокрема наявність окремих умов для розроблення продовольчої сировини та приготування готових харчових продуктів, проточної холодної та гарячої води, холодильного обладнання та дотримання температурного режиму зберігання харчової продукції та сировини, дезінфекцію посуду, наявність у працюючого персоналу особових медичних книжок та даних медогляду, необхідних товарно-транспортних накладних на харчову продукцію з визначенням її походження.

Особливу увагу спеціалісти Держпродспоживслужби приділяли реалізації морських продуктів та продуктів харчування з них.

Уся зібрана інформація узагальнена і надана до відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області для подальшого реагування.

Також під час моніторингу фахівці Держпродспоживслужби Херсонської області провели бесіди і консультації з власниками харчових підприємств з питань дотримання харчового законодавства і Закону України «Про захист прав споживачів».





Схожі новини
  • На Херсонщині розглянуть організацію санітарно - епідеміологічних розслідувань
  • На Харківщині готуються до оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2019 року
  • 12.04.2019 на Херсонщині відбудеться круглий стіл щодо ціноутворення при реалізації медпрепаратів в рамках урядової програми «Доступні ліки»
  • На Херсонщині відбудеться обговорення роботи забійних підприємств за принципами НАССР
  • На Херсонщині обговорять санітарно-епідемічні вимоги до надання послуг перукарням та салонами краси

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.