Аграрний тиждень. Україна
» » Володимир Лапа зустрівся з трудовим колективом Держпродспоживслужби в Херсонській області
» » Володимир Лапа зустрівся з трудовим колективом Держпродспоживслужби в Херсонській області

Володимир Лапа зустрівся з трудовим колективом Держпродспоживслужби в Херсонській області


18 липня 2019 року Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час робочої поїздки на Херсонщину провів зустріч з трудовим колективом Головного управління Держпродспоживслужби Херсонської області. Він поспілкувався з фахівцями Держпродспоживслужби області, обговоривши основні проблеми та подальші пріоритети роботи Служби в регіоні.

Серед важливих питань, які підіймалися під час зустрічі – забезпечення епізоотичного благополуччя регіону. Зокрема, Володимир Лапа наголосив, що серед головних завдань Держпродспоживслужби є максимальне зменшення та подальше недопущення розповсюдження вірусу африканської чуми свиней (АЧС) на території нашої держави.

При цьому Володимир Лапа зазначив, що проблема АЧС поширена в багатьох країнах, а для України це захворювання є актуальна впродовж багатьох років.

«Ситуація щодо АЧС все ще залишається складною, але завдяки вжитим заходам за останні пів року кількість випадків АЧС на території України значно зменшилася проти аналогічного періоду 2018 року», - зазначив він.

Голова Держпродспоживслужби наголосив на важливості продовження інформаційно-просвітницької роботи серед населення та товарних господарств щодо необхідності забезпечення біобезпеки у господарствах.

Крім того, Володимир Лапа нагадав, що, починаючи з 2018 року в Україні активізувалася робота з ліквідації сказу, що стало можливим завдяки виділеному фінансуванню. Зокрема була започаткована програма з ерадикації сказу в державі, яка передбачає проведення імунізації домашніх тварин проти сказу (собаки, коти) та диких м’ясоїдних тварин. Завдяки цьому Держпродспоживслужба торік вперше за останній період провела масштабну кампанію з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу, яка охопила майже всю територію України.

«Ми сподіваємося, що фінансування заходів з боротьби проти сказу буде продовжене, і ми, зрештою, подолаємо цю проблему», - додав Голова Держпродспоживслужби.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба розраховує, що перші позитивні результати кампанії проти сказу будуть відчутні вже до кінця року
  • Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози США обговорили план майбутньої співпраці
  • Україна та Словаччина обговорили перспективи розвитку двостороннього співробітництва галузі безпечності харчових продуктів та ветеринарії
  • Володимир Лапа та трудовий колектив Держпродспоживслужби Києва підбили підсумки 2018 року
  • Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа 3 Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.