Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Україна збільшила експорт плодово-ягідної продукції на 16%
АТУ»Новини»Україна збільшила експорт плодово-ягідної продукції на 16%

    Україна збільшила експорт плодово-ягідної продукції на 16%


    Про це повідомив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Богдан Духницький, інформує прес-служба ННЦ.

    За його словами, це стало можливим завдяки триваючому збільшенню доходів від продажів на закордонних ринках усіх основних товарів вітчизняного експорту групи 8 УКТЗЕД. Йдеться, зокрема, про волоські горіхи, заморожені плоди та ягоди, яблука та груші, які сукупно займають у структурі вартості продукції цієї групи понад 95%, пояснив експерт.

    «Порівняно з аналогічним періодом минулого року вітчизняний експорт плодів та ягід збільшився й у кількісному виразі, — поінформував Богдан Духницький. — Майже на 75% зросли обсяги зарубіжних поставок волоських горіхів — з 19 тис. т до 33 тис. т, а також яблук і груш — з 24 тис. т до 42 тис. т. Майже на третину виросли обсяги експорту заморожених фруктів – з 14 тис. т до 18 тис. т.»

    Головні ринки збуту для українських виробників:



    Туреччина — $18 млн;



    Франція — $11 млн;



    Польща — $10 млн;



    Білорусь — $9 млн;



    Ірак — $7 млн;



    Італія — $5 млн;



    Греція — $5 млн;



    Німеччина — $4 млн.

    «Загалом, більше 50% вартості наших плодів і ягід отримується в результаті експорту до країн Євросоюзу. Враховуючи наявні тенденції у вітчизняному експорті плодово-ягідної продукції та випередження рекордних показників 2018 року, існує реальна можливість оновити найвищий за часів незалежності показник її зовнішніх продажів за результатами 2019 року», — спрогнозував Богдан Духницький.

    Нагадаємо, Кабінетом Міністрів України була схвалена Стратегія розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України до 2026 року. Це дасть змогу Україні збільшити експорт та вийти на нові ринки.

    agravery.com





    Схожі новини
  • Збільшився експорт яєць, яблук, груш, ріпакової олії та вин
  • За І півріччя 2018 року експорт м’яса птиці збільшився майже на чверть
  • Україна збільшила експорт ягід і яблук до Франції
  • Урожай ягід та фруктів у цьому році збільшиться на 50 тис. тонн
  • З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукції

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Україна збільшила експорт плодово-ягідної продукції на 16%

29 липень, Розділ Новини, переглядів 3 130

Про це повідомив старший науковий співробітник відділу економіки аграрного виробництва та міжнародної інтеграції Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», к.е.н. Богдан Духницький, інформує прес-служба ННЦ.

За його словами, це стало можливим завдяки триваючому збільшенню доходів від продажів на закордонних ринках усіх основних товарів вітчизняного експорту групи 8 УКТЗЕД. Йдеться, зокрема, про волоські горіхи, заморожені плоди та ягоди, яблука та груші, які сукупно займають у структурі вартості продукції цієї групи понад 95%, пояснив експерт.

«Порівняно з аналогічним періодом минулого року вітчизняний експорт плодів та ягід збільшився й у кількісному виразі, — поінформував Богдан Духницький. — Майже на 75% зросли обсяги зарубіжних поставок волоських горіхів — з 19 тис. т до 33 тис. т, а також яблук і груш — з 24 тис. т до 42 тис. т. Майже на третину виросли обсяги експорту заморожених фруктів – з 14 тис. т до 18 тис. т.»

Головні ринки збуту для українських виробників:



Туреччина — $18 млн;



Франція — $11 млн;



Польща — $10 млн;



Білорусь — $9 млн;



Ірак — $7 млн;



Італія — $5 млн;



Греція — $5 млн;



Німеччина — $4 млн.

«Загалом, більше 50% вартості наших плодів і ягід отримується в результаті експорту до країн Євросоюзу. Враховуючи наявні тенденції у вітчизняному експорті плодово-ягідної продукції та випередження рекордних показників 2018 року, існує реальна можливість оновити найвищий за часів незалежності показник її зовнішніх продажів за результатами 2019 року», — спрогнозував Богдан Духницький.

Нагадаємо, Кабінетом Міністрів України була схвалена Стратегія розвитку експорту продукції сільського господарства, харчової та переробної промисловості України до 2026 року. Це дасть змогу Україні збільшити експорт та вийти на нові ринки.

agravery.com





Схожі новини
  • Збільшився експорт яєць, яблук, груш, ріпакової олії та вин
  • За І півріччя 2018 року експорт м’яса птиці збільшився майже на чверть
  • Україна збільшила експорт ягід і яблук до Франції
  • Урожай ягід та фруктів у цьому році збільшиться на 50 тис. тонн
  • З України на 21% збільшився експорт м’ясопродукції

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.