Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Лапа назвав умови для запровадження в Україні системи добровільної сертифікації харчової продукції
АТУ»Новини»Лапа назвав умови для запровадження в Україні системи добровільної сертифікації харчової продукції

Лапа назвав умови для запровадження в Україні системи добровільної сертифікації харчової продукції

31 липень, Розділ Новини, переглядів 2 206

На цьому 31 липня поточного року наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час круглого столу «Добровільна сертифікація сільськогосподарської та харчової продукції: німецький досвід – можливості для України», передає прес-служба відомства.

Володимир Лапа відзначив, що наразі обов’язковому контролю підлягає продукція на відповідність офіційним стандартам та інформації, зазначеній у маркуванні на етикетці, а всі інші стандарти належать до добровільних зобов’язань, які визначаються самим суб’єктом господарювання.

Учасники розглянули сучасний рух України до впровадження добровільної сертифікації сільськогосподарської продукції та харчової продукції, німецький досвід розробки та створення системи сертифікації сільськогосподарської продукції та харчової продукції, обговорили можливість використання його окремих складових для України.

Володимир Лапа наголосив, що Держпродспоживслужба готова надати підтримку та допомогу бізнесу в розробці вимог до добровільної сертифікації сільськогосподарської продукції та харчової продукції в галузях, де громадськість бачить нeобхідність та можливість впровадження такої сертифікації.

agravery.com





Схожі новини
  • Володимир Лапа: Для запровадження в Україні системи добровільної сертифікації харчової продукції необхідні вимогливість споживачів і розуміння з боку бізнесу
  • Система державного контролю все ще не ідеальна, але саме завдяки їй ми спонукаємо операторів ринку чітко дотримуватися законодавства - Володимир Лапа
  • Органічна продукція може зайняти важливу нішу в структурі аграрної промисловості - Володимир Лапа
  • Володимир Лапа обговорив із представниками громадськості проблеми фальсифікації товарів в Україні
  • Залучення вітчизняних науковців до розробки методології HACCP поліпшить якість харчової продукції

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.