На цьому 31 липня поточного року наголосив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час круглого столу «Добровільна сертифікація сільськогосподарської та харчової продукції: німецький досвід – можливості для України», передає прес-служба відомства.
Володимир Лапа відзначив, що наразі обов’язковому контролю підлягає продукція на відповідність офіційним стандартам та інформації, зазначеній у маркуванні на етикетці, а всі інші стандарти належать до добровільних зобов’язань, які визначаються самим суб’єктом господарювання.
Учасники розглянули сучасний рух України до впровадження добровільної сертифікації сільськогосподарської продукції та харчової продукції, німецький досвід розробки та створення системи сертифікації сільськогосподарської продукції та харчової продукції, обговорили можливість використання його окремих складових для України.
Володимир Лапа наголосив, що Держпродспоживслужба готова надати підтримку та допомогу бізнесу в розробці вимог до добровільної сертифікації сільськогосподарської продукції та харчової продукції в галузях, де громадськість бачить нeобхідність та можливість впровадження такої сертифікації.
agravery.com