14 березня поточного року в рамках круглого столу «Право споживачів на безпеку та якість товарів: фальсифікована реальність», що відбувся в Київському національному торговельно-економічному університеті, Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа та представники ряду громадських організацій із захисту прав споживачів обговорили проблеми фальсифікації продуктів харчування та непродовольчих товарів в Україні.
Володимир Лапа відзначив, що Держпродспоживслужба за минулий рік виявила понад 450 випадків фальсифікації - невідповідності харчових продуктів маркуванню.
Також він наголосив, що наразі Держпродспоживслужба активно співпрацює із Антимонопольним комітетом – у випадку виявлення Службою понад 2 рази фальсифікованої продукції одного виробника інформація про нього передається до Антимонопольного комітету, який починає розгляд справи про недобросовісну конкуренцію та притягнення виробника до відповідальності.
Учасники також обговорили сучасний стан вітчизняної законодавчої щодо захисту споживачів, зокрема, маркування продуктів харчування та існуючі механізми контролю та відповідальності за виробництвом фальсифікованих товарів, тощо.