Про це йдеться у повідомленні Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).
Товариство на 55 га вирощують не тільки абрикоси, а й яблука, персики, сливи, черешню та вишню — понад 100 сортів.
«Найцікавіші екземпляри – в плодовому розпліднику підприємства. Тут можна знайти практично все. Саджанці вирощені на базі селекційного безвірусного садивного матеріалу з Німеччини та Бельгії. Сортопідщепні комбінації, наприклад, персик щеплений на мигдалі», — йдеться у повідомленні.
В господарстві відмічають, що процес підготовки посадкового матеріалу займає три роки: рік зростає в маточнику, два роки в розпліднику. Виходить відмінний матеріал для закладки молодого саду з добре розвиненою кореневою системою, без пошкодження штамба та гілок.
«Така основа для саду — гарантія високої врожайності, відмінною лежкости, транспортабельності, ну і, звичайно, шикарних плодів», — відмічають експерти UHBDP.
Нагадаємо, вінницький селекціонер презентував унікальну фіолетову кукурудзу.
agravery.com