Завершився пілотний проект з проведення фінального тестування спеціалістів територіальних органів Держпродспоживслужби, які пройшли два курси дистанційного навчання: «Важливість використання найкращих практик для виробництва безпечного молока та молочних продуктів» та «Практичне застосування мікробіологічних критеріїв для встановлення показників безпечності харчових продуктів та максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах».
Унікальність даного проекту полягала в тому, що фінальне тестування слухачі зазначених курсів проходили в онлайн режимі. Тобто кожен слухач – спеціаліст Держпродспоживслужби – захистив отримані під час дистанційного навчання знання в режимі реального часу, фактично залишаючись на робочому місці – у приміщенні свого головного управління Держпродспоживслужби. Такі нові підходи у процесі дистанційного навчання дозволяють економити не лише час фахівців, але й бюджетні кошти.
Процес тестування супроводжувався відеофіксацією, що дозволяє уникнути суб’єктивізму, упередженості та врегулювати можливі суперечки.
Загалом у фінальному тестуванні в режимі онлайн взяло участь 554 слухача.