Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби долучились до вирішення проблеми забезпечення якісною питною водою населення області
» » На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби долучились до вирішення проблеми забезпечення якісною питною водою населення області

На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби долучились до вирішення проблеми забезпечення якісною питною водою населення області


Фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області взяли участь у роботі Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської обласної державної адміністрації.

Члени комісії розглянули питання забезпечення населення Закарпатської області якісною і безпечною для здоров’я  людини питною водою та питання поводження в області з твердими побутовими відходами (ТПВ).    

Фахівці управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства поінформували учасників комісії, що цьогоріч Регіональна лабораторія Держпродспоживслужби провела понад 800 досліджень питної води із централізованих та децентралізованих джерел водопостачання. За санітарно-гігієнічними показниками вода, яка подається на Закарпатті для споживання людям, в основному відповідає чинним санітарним нормам. Але за мікробіологічними показниками вода, що подається населенню централізованими водопроводами, не відповідає санітарним нормам більш ніж у 10% досліджених зразків. Вода  децентралізована – не відповідає санітарним нормам у 27% досліджених зразків. Це свідчить про те, що недотримуються вимоги щодо очищення та знезараження води. Також велику роль відіграє зношеність водопровідних мереж, що в свою чергу негативно впливає на якість питної води.

Також члени комісії обговорили питання утилізації твердих побутових відходів та можливі майбутні впровадження сучасних технологій збирання, транспортування та утилізації ТПВ.

Відповідно до напрацьованих пропозицій члени комісії прийняли протокольні рішення щодо подальшого поліпшення забезпечення населення якісною питною водою і розв’язання проблеми санітарної очистки населених пунктів краю та утилізації ТПВ.





Схожі новини
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на ускладнення санепідситуацій в регіоні
  • Про стан оздоровлення дітей в Одеській області в сезон 2019 року
  • В Запоріжжі Держпродспоживслужба, бізнес і громадськість обговорили проблемні питання водопостачання в регіоні
  • Фахівці Держпродспоживслужби Вінничини розробили методичні рекомендації щодо медико-санітарного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.