Аграрний тиждень. Україна
» » В Києві зареєстровано 15 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію пов'язану із вживанням шаурми
» » В Києві зареєстровано 15 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію пов'язану із вживанням шаурми

В Києві зареєстровано 15 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію пов'язану із вживанням шаурми


За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві внаслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які вживали шаурму, постраждало 15 осіб.

Усіх хворих госпіталізовано до інфекційних відділень лікарень з попереднім діагнозом: «Гостра кишкова інфекція».

При опитуванні хворих встановлено, що шаурму було придбано у закладі громадського харчування по вул. Борщагівська, 128 (11 випадків), у МАФах у підземному переході на станції метро «Дорогожичі» (3 випадки) та у МАФах біля станції метро «Васильківська» (1 випадок).

Наразі встановлено, що заклад громадського харчування по вул. Борщагівська, 128 не зареєстрований в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці Держпродспоживслужби 02-03.09.2019 провели інспектування даного закладу громадського харчування з відбором проб для відповідних лабораторних досліджень.

За результатами інспектування встановлено порушення Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», у зв’язку з чим було прийнято рішення про призупинення виробництва та обігу харчових продуктів відповідним суб’єктом господарювання

Проведення позапланових заходів (інспектування) МАФів біля станції метро «Васильківська» з виготовлення та реалізації шаурми триває.

Солом'янське управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві відкрило кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України. Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві в рамках досудового розслідування залучені до проведення слідчих дій щодо діяльності суб’єкта господарювання, з діяльністю якого пов’язується виникнення спалаху.

У зв'язку із збільшенням кількості випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов'язану із вживанням шаурми, спеціалісти Головного управління проводять роботу зі збору інформації щодо суб'єктів господарювання, які здійснюють провадження господарської діяльності в малих архітектурних формах з виготовлення та реалізації шаурми на території м. Києва.

Проведення протиепідемічних заходів триває.





Схожі новини
  • Інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед осіб, які вживали шаурму в смт Авангард Овідіопільського району Одеської області станом на 03.09.2019
  • Інформація про спалах на гостру кишкову інфекцію серед населення після відвідування кафе «Рандеву» м. Ковель Волинської області
  • Оновлена інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед гостей на весіллі в ресторані «Червона Рута» у м. Львові
  • Інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед гостей на весіллі в ресторані «Червона Рута» у м. Львові
  • Про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей в школі міста Дніпро станом на 14.03.2019

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.