18 вересня 2019 року у м. Запоріжжя відбувся бізнес форум щодо ефективного впровадження системи HACCP в Україні.
Метою форуму було обговорення євроінтеграційних змін у харчовому законодавстві та демонстрація сучасних дієвих інструментів впровадження системи безпечності харчових продуктів, заснованої на принципах системи НАССР (Hazard Analysis Critical Control Points – система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках – міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів).
У заході взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку Запорізької облдержадміністрації Андрій Поляков та начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віталій Д’яков.
Для обговорення проблем та актуальних питань на форумі зустрілися провідні українські експерти з питань упровадження системи НАССР, керівники компаній, пов'язаних з виробництвом та обігом харчових продуктів, представники органів державної влади, наукових та освітніх профільних закладів.
Учасники розглянули нове харчове законодавство, про реєстрацію потужностей та про програми-передумови системи НАССР та обговорили застосування методів кольорового кодування в процедурах клінінгу.
Також увага була приділена питанням проведення заходів державного нагляду (контролю), приклади реальних порушень, що були зафіксовані при перевірках операторів ринку та інші.
Наприкінці заходу учасники отримали сертифікати.