Аграрний тиждень. Україна
» » «Укрзалізниця» запустила три контейнерних поїзда для перевезення зерна
» » «Укрзалізниця» запустила три контейнерних поїзда для перевезення зерна

«Укрзалізниця» запустила три контейнерних поїзда для перевезення зерна


«Укрзалізниця» запустила три контейнерних поїзда для перевезення зерна

«Укрзалізниця» запустила три нових графікових контейнерних поїзда для перевезення зернових вантажів — вони курсують зі станції Чорноморськ-Порт до Баліна, Гнівані та Старокостянтинова.

Про це повідомляє ЦТС.

За словами голови правління УЗ Євгена Кравцова, на сьогоднішній день УЗ запустила вже 27 контейнерних поїздів, 22 з яких курсують регулярно.

“Наразі Укрзалізниця експлуатує близько 150 зернових контейнерів, використовуваних для перевезення зернових вантажів від елеваторів до морських портів. Конструкція цих контейнерів дозволяє вивантажувати зерно відразу на судно, значно прискорює процес перевезення, і, отже, зменшує його вартість», — сказав він.

За даними Кравцова, всього з початку 2019 перевезено 248,28 тис. Контейнерів в двадцятифутовому еквіваленті (TFU), що на 10% більше аналогічного показника минулого року.

«З початку року ми запустили 10 нових контейнерних поїздів, 4 з яких — міжнародні. Зараз 1,7% від загальних обсягів вантажів — перевозиться в контейнерах. Такий сервіс дозволяє більш ніж в 3 рази скоротити оборот рухомого складу і, як наслідок, сприяє зниженню кінцевої вартості», — сказав Кравцов.

ІЦ УАК за матеріалами Agronews

agroconf.org





Схожі новини
  • Укрзалізниця розпочала пілотний проект графікових маршрутних відправок зернових і отримала перші позитивні результати, — Євген Кравцов
  • У лютому на 17% зросли обсяги перевезення зернових та продуктів
  • З початку року «Укрзалізницею» перевезено 21,2 млн тонн зернових вантажів
  • "Укрзалізниця" підвищує тарифи необґрунтовано - УАК
  • Укрзалізниця не йде на поступки аграріям

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.