Аграрний тиждень. Україна
» » Чи готові українці платити більше за «преміальну» свинину?
» » Чи готові українці платити більше за «преміальну» свинину?

    Чи готові українці платити більше за «преміальну» свинину?


    Все більшої популярності у країнах Європи та Сполучених Штатах набуває «преміальна» свинина. Чи готові українці платити більше за м’ясо класу «Преміум» досліджували в Асоціації «Свинарі України»*.

    Для початку давайте розберемося що ж це таке «преміальна свинина». В першу чергу, це сертифіковане м’ясо свиней, вирощених без антибіотиків та гормонів росту, з дотриманням найбільш суворих вимог якості, безпечності та благополуччя тварин. В Україні частіше за все під поняттям «преміальна свинина» розуміють органічну продукцію: свиней годують «чистими» кормами без хімічних добавок та ГМО, тварин утримують у чистих та комфортних умовах.

    Нині в Україні попит на органічну свинину не набув масового характеру, проте він формується у споживачів: за таку продукцію вони готові платити більше.

    Водночас, часто преміальну свинину асоціюють з особливими сортами м’яса свиней певних порід. Так, для прикладу, у Сполучених Штатах особливо цінують м’ясо Беркширської породи свиней за його витончений смак, соковитість, ніжність та мармуровість. Гурмани готові платити близько 25-30 доларів США за півкілограма вирізки. Для порівняння кілограм вирізки у роздрібних мережах у середньому сягає 15-20 дол. США/кг.

    Наразі, серед українських споживачів таких тенденцій не спостерігають. Готовність платити додатково за особливі сорти або ідеально розроблене м'ясо не висловив ніхто з опитаних споживачів.

    *Дослідження провела компанія Nielsen Ukraine на замовлення Асоціації «Свинарі України». Для вивчення споживчих стереотипів та звичок у травні цього року опитали 5 груп респондентів. Чотири з них були представлені особами віком 20–50 років з середнім доходом та вище середнього, які щонайменше раз на місяць купують свинину в супермаркетах або на ринках. Остання група складалася з осіб, які споживають м’ясо за винятком свинини, але не з причин релігійних чи через протипоказання за станом здоров’я.

    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • Світові ціни на м'ясо залишаються стабільними
  • За месяц мировые цены на свинину снизились в среднем на 6,3%
  • Українці з’їли більше свинини ніж курятини
  • Україна: споживання свинини відновилося
  • Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Чи готові українці платити більше за «преміальну» свинину?


Все більшої популярності у країнах Європи та Сполучених Штатах набуває «преміальна» свинина. Чи готові українці платити більше за м’ясо класу «Преміум» досліджували в Асоціації «Свинарі України»*.

Для початку давайте розберемося що ж це таке «преміальна свинина». В першу чергу, це сертифіковане м’ясо свиней, вирощених без антибіотиків та гормонів росту, з дотриманням найбільш суворих вимог якості, безпечності та благополуччя тварин. В Україні частіше за все під поняттям «преміальна свинина» розуміють органічну продукцію: свиней годують «чистими» кормами без хімічних добавок та ГМО, тварин утримують у чистих та комфортних умовах.

Нині в Україні попит на органічну свинину не набув масового характеру, проте він формується у споживачів: за таку продукцію вони готові платити більше.

Водночас, часто преміальну свинину асоціюють з особливими сортами м’яса свиней певних порід. Так, для прикладу, у Сполучених Штатах особливо цінують м’ясо Беркширської породи свиней за його витончений смак, соковитість, ніжність та мармуровість. Гурмани готові платити близько 25-30 доларів США за півкілограма вирізки. Для порівняння кілограм вирізки у роздрібних мережах у середньому сягає 15-20 дол. США/кг.

Наразі, серед українських споживачів таких тенденцій не спостерігають. Готовність платити додатково за особливі сорти або ідеально розроблене м'ясо не висловив ніхто з опитаних споживачів.

*Дослідження провела компанія Nielsen Ukraine на замовлення Асоціації «Свинарі України». Для вивчення споживчих стереотипів та звичок у травні цього року опитали 5 груп респондентів. Чотири з них були представлені особами віком 20–50 років з середнім доходом та вище середнього, які щонайменше раз на місяць купують свинину в супермаркетах або на ринках. Остання група складалася з осіб, які споживають м’ясо за винятком свинини, але не з причин релігійних чи через протипоказання за станом здоров’я.

Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • Світові ціни на м'ясо залишаються стабільними
  • За месяц мировые цены на свинину снизились в среднем на 6,3%
  • Українці з’їли більше свинини ніж курятини
  • Україна: споживання свинини відновилося
  • Ціни на свинину в Україні зросли на 35-40%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.