Як показали результи першого місяця року, українці спожили більше свинини ніж пташатини. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на оновлені баланси попиту та пропозиції м’яса та м’ясопродуктів Економічного дискусійного клубу.
Станом на перше лютого, фонд споживання свинини та м’ясопродуктів з неї склав 100 тис. т, а пташатини — на 5% менше. Ситуація з виробництва згаданих видів м’яса зворотня, проте активніший експорт курятини зменшив наявність цього виду м’яса на внутрішньому ринку.
Нагадаємо, що свинина і курятина продовжують «конкурувати» за споживача. Проте, в умовах послабленої платоспроможності населення основним параметром вибору є не поживна цінність та смакові властивості м’яса, а його вартість. Так, послаблення цін на свинину, яке спостерігалося минулоріч та одночасне здороження курятини сприяло тому, що м’ясо свиней стало «популярніше» у населення і його споживання відновилося й сягнуло 19,4 кг на особу на рік.