Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Українці з’їли більше свинини ніж курятини
АТУ»Новини»Українці з’їли більше свинини ніж курятини

    Українці з’їли більше свинини ніж курятини


    Як показали результи першого місяця року, українці спожили більше свинини ніж пташатини. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на оновлені баланси попиту та пропозиції м’яса та м’ясопродуктів Економічного дискусійного клубу.

    Станом на перше лютого, фонд споживання свинини та м’ясопродуктів з неї склав 100 тис. т, а пташатини — на 5% менше. Ситуація з виробництва згаданих видів м’яса зворотня, проте активніший експорт курятини зменшив наявність цього виду м’яса на внутрішньому ринку.

    Нагадаємо, що свинина і курятина продовжують «конкурувати» за споживача. Проте, в умовах послабленої платоспроможності населення основним параметром вибору є не поживна цінність та смакові властивості м’яса, а його вартість. Так, послаблення цін на свинину, яке спостерігалося минулоріч та одночасне здороження курятини сприяло тому, що м’ясо свиней стало «популярніше» у населення і його споживання відновилося й сягнуло 19,4 кг на особу на рік.





    Схожі новини
  • Україна: споживання свинини відновилося
  • Експерти прогнозують покращення споживання свинини на 2,5%
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Українці стали їсти більше свинини?
  • Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українці з’їли більше свинини ніж курятини

20 лютий, Розділ Новини, переглядів 3 697

Як показали результи першого місяця року, українці спожили більше свинини ніж пташатини. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на оновлені баланси попиту та пропозиції м’яса та м’ясопродуктів Економічного дискусійного клубу.

Станом на перше лютого, фонд споживання свинини та м’ясопродуктів з неї склав 100 тис. т, а пташатини — на 5% менше. Ситуація з виробництва згаданих видів м’яса зворотня, проте активніший експорт курятини зменшив наявність цього виду м’яса на внутрішньому ринку.

Нагадаємо, що свинина і курятина продовжують «конкурувати» за споживача. Проте, в умовах послабленої платоспроможності населення основним параметром вибору є не поживна цінність та смакові властивості м’яса, а його вартість. Так, послаблення цін на свинину, яке спостерігалося минулоріч та одночасне здороження курятини сприяло тому, що м’ясо свиней стало «популярніше» у населення і його споживання відновилося й сягнуло 19,4 кг на особу на рік.





Схожі новини
  • Україна: споживання свинини відновилося
  • Експерти прогнозують покращення споживання свинини на 2,5%
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Українці стали їсти більше свинини?
  • Виробницво курятини зросло, свинини – знизилось

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.