07 жовтня 2019 року на базі Рівненської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відбувся семінар-навчання на тему: «Нові підходи пов’язані зі змінами у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю. Впровадження контролю щодо безпеки та якості харчових продуктів на ринках. Ветеринарно-санітарна експертиза продуктів тваринного та рослинного походження в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках».
Участь у заході взяли начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області Володимир Лазарчук, державні інспектори Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, завідуючі державними лабораторіями ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області, директори та спеціалісти Рівненської регіональної, Сарненської, Млинівської міжрайонних державних лабораторій Держпродспоживслужби України.
У ході семінару-навчання учасники обговорили порядок державного ветеринарно-санітарного контролю і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів на ринках, здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю на підконтрольних об’єктах та відповідальність операторів ринку за порушення законодавства у сфері харчових продуктів
Також були обговорені результати перевірок ДЛВСЕ на ринках Рівненщини, паразитологічні дослідження, ветеринарно-санітарна оцінка м’яса та риби та ветеринарно-санітарні оцінки експертизи та оцінка продуктів забою тварин при інфекційних хворобах
Після теоретичної частини учасники навчань відвідали одне із забійних підприємств області. Де провели практичні заняття із ветеринарно-санітарної експертизи та оцінки продуктів забою, дослідження м’яса на трихінельоз методом перетравлення в штучному шлунковому соці.
По закінченню семінару-навчання всі учасники пройшли фінальне тестування для закріплення результатів.