Аграрний тиждень. Україна
» » Україна різко наростила імпорт дизпалива з Росії
» » Україна різко наростила імпорт дизпалива з Росії

Україна різко наростила імпорт дизпалива з Росії


Україна різко наростила імпорт дизпалива з Росії

З початку жовтня поставки російського дизельного пального в Україну зросли в 2,5 рази і склали 129 тис. т, незважаючи на введення мит на трубопровідний російський «дизель».

За даними групи, частка російського дизпального в загальному обсязі поставок досягла 33% вперше після припинення роботи трубопроводу «ПрикарпатЗахідтранс». Поставки російського ДП на український ринок за 20 днів жовтня майже зрівнялися з обсягами білоруського пального.

У Білорусі Мозирський і Новоплоцькі нафтопереробні заводи у зв’язку з виходом на планові ремонти в жовтні скоротили відвантаження в Україну на 35,5%, до 141 тис. т. Тим часом це вище очікувань, які були на весь жовтень на рівні 180 тис. т, відзначають фахівці.

Експерти прогнозують, що обсяги можуть рости і далі. Так, директор «А-95» Сергій Куюн вважає, що поставки російського ресурсу в жовтні в цілому можуть досягти 200 тис. т.

ІЦ УАК за матеріалами AgroNews

agroconf.org





Схожі новини
  • Попри заборону, Росія поставляє в Україну своє пиво
  • У жовтні Україна збільшила імпорт мандаринів
  • Росія продовжує втягувати Україну у "м'ясну" війну зі США
  • Росіяни знову полюбили українські сири
  • Поставки російського зерна на світовий ринок в 2011-2012 сільгоспроці очікуються на рівні 27-28 млн т, - Мінсільгосп РФ

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.