Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба розпочала санепідрозслідування спалаху ГКІ серед учасників інвестиційного форуму в Маріуполі
» » Держпродспоживслужба розпочала санепідрозслідування спалаху ГКІ серед учасників інвестиційного форуму в Маріуполі

Держпродспоживслужба розпочала санепідрозслідування спалаху ГКІ серед учасників інвестиційного форуму в Маріуполі


За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області 29.10.2019 зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед молоді, яка брала участь у інвестиційному форумі у місті Маріуполі, що відбувся у Маріупольському гуманітарному університеті, внаслідок якого постраждало 16 осіб, у тому числі 6 дітей.

Усіх постраждалих госпіталізовано до інфекційного відділення 4 міської лікарні ЦПМСД із попереднім діагнозом: «Гострий гастроентероколіт? легкого ступеню».

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці Головного управління разом з ДУ «Донецький лабораторний центр МОЗ України» 30.10.2019 розпочали проведення санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху та інспектування закладів громадського харчування, що забезпечували харчуванням підлітків з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Під час розслідування встановлено, що всього з різних областей України для участі в форумі 28.10.2019 року приїхало близько 500 підлітків віком від 14 до 21 року. Постраждалі належали до групи осіб (всього близько 270 осіб), які поселилися у приватному пансіонаті села Урзуф Мангушського району.

Організація харчування підлітків здійснювалась КП ШП «ПИТАНИЕ», що займається приготуванням їжі на базовому підприємстві, розфасовкою у одноразові ланчбокси з подальшою доставкою до харчоблоку гуманітарного університету.

Заклад громадського харчування КП ШП «ПИТАНИЕ» зареєстрований в Державному реєстрі потужностей операторів ринку за № r – UA – 05-21-93 від 02.09.2016, транспортні засоби у зазначеному закладі на балансі відсутні.

Інформація щодо реєстрації потужностей харчоблоку Маріупольського гуманітарного університету встановлюється. Планові заходи державного нагляду (контролю) відносно зазначених операторів ринку харчових продуктів не здійснювались відповідно до статті 3 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції». Позапланові перевірки також не проводилися.

Проведення протиепідемічних заходів триває.





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування отруєнь на буковинських весіллях
  • Інформація про спалах харчової токсикоінфекції серед дітей ДП «Оздоровчо -спортивний табір Медик - 2» у смт Сергіївка Білгород-Дністровського району Одеської області станом на 12.07.2019
  • Інформація про санітарно-епідемічну ситуацію в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Салют» в с. Коблево Березанського району Миколаївської області станом на 02.07.2019
  • Інформація про спалах на гостру кишкову інфекцію серед населення після відвідування кафе «Рандеву» м. Ковель Волинської області
  • Інформація про спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед гостей на весіллі в ресторані «Червона Рута» у м. Львові

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.