Аграрний тиждень. Україна
» » Уперше в українське законодавче поле буде введене поняття «фальсифікований продукт», - Микола Мороз
» » Уперше в українське законодавче поле буде введене поняття «фальсифікований продукт», - Микола Мороз

Уперше в українське законодавче поле буде введене поняття «фальсифікований продукт», - Микола Мороз


Експерти завершують роботу над проектом законодавчих змін, які сприятимуть викоріненню такого ганебного явища в Україні, як фальсифікація харчових продуктів.

Про це повідомив Генеральний директор Директорату безпечності харчової продукції Микола Мороз 14 листопада 2019 року на прес-конференції з нагоди презентації проєкту «СТОП Фальсифікат».

За його словами, зараз робоча група завершує напрацювання проекту змін до базового Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (№ 771), у якому основна увага буде зосередження на посилення контролю за усім ланцюгом виробництва харчової продукції.

«Робота над цими змінами на фінальному етапі. Значна увага зосереджена на термінології. Зокрема, вперше у закон буде введено поняття «фальсифікований продукт», - наголосив Микола Мороз.

Також, зауважив Генеральний директор Директорату, законопроект передбачає встановлення вимог до простежуваності продукції, та уточнення деяких функцій компетентного органу в сфері безпечності харчових продуктів.





Схожі новини
  • Від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти
  • Система державного контролю все ще не ідеальна, але саме завдяки їй ми спонукаємо операторів ринку чітко дотримуватися законодавства - Володимир Лапа
  • ФАО та АСУ проведуть спільну прес-конференцію 16 травня
  • Проект ЄС щодо вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні підбив підсумки роботи за квартал
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.