Аграрний тиждень. Україна
» » Україна взяла участь у черговому засіданні Комітету СОТ з СФЗ
» » Україна взяла участь у черговому засіданні Комітету СОТ з СФЗ

Україна взяла участь у черговому засіданні Комітету СОТ з СФЗ



Начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята представила Україну під час роботи чергового Комітету СОТ з питань санітарних та фітосанітарних заходів (СФЗ),з асідання якого відбулося у м. Женеві (Швейцарія).

Під час роботи було заслухано інформацію представників ряду держав  щодо поточної діяльності в рамках СФЗ. У свою чергу члени профільних організацій (Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (МЕБ), Європейської та Середземноморської організації по карантину та захисту рослин (ЄОЗР), Комісії Кодексу Аліментаріус) ознайомили Комітет з інформацію щодо актуальних питань розвитку напрямку СФЗ.

Крім того, у рамках роботи Комітету СОТ з СФЗ  були заслухані виступи представників держав світу та міжнародних організацій з актуальних питань, які постають перед міжнародною спільнотою при здійсненні торгівлі товарами, що підпадають під сферу регулювання СФЗ, а також проведено ряд зустрічей з торговельними партнерами з метою обговорення актуальних питань двостороннього співробітництва.

Під час тематичної сесії на тему «Процедури схвалення» Начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята презентувала систему імпортного контролю в Україні та ознайомила закордонних колег із поточною роботою з удосконалення цих процедур, зокрема через призму оновлення законодавства у частині схвалення країн та підприємств для імпорту в Україні. При цьому Олена Курята наголосила на тому, що Україна чітко дотримується міжнародних зобов’язань у рамках СОТ щодо транспарентності.

Ознайомитися з виступами учасників сесії можна за посиланнями:

https://www.wto.org/english/tratop_e/sps_e/workshop05112019_e.htm

https://www.wto.org/french/tratop_f/sps_f/workshop05112019_f.htm

https://www.wto.org/spanish/tratop_s/sps_s/workshop05112019_s.htm





Схожі новини
  • Україна взяла участь у черговому засідання Комітету СОТ з СФЗ
  • Виконавчий комітет Європейської та Середземноморської організації захисту рослин обговорив стратегічні питання країн-учасниць
  • 11 квітня - круглий стіл із представниками профільних аграрних об’єднань щодо актуальних питань міжнародної торгівлі
  • Фахівці Держпродспоживслужби взяли участь у тренінгу з аналізу фітосанітарного ризику
  • Сергій Тимченко – про стратегію землекористування на сесії Комітету Європейської Економічної Комісії ООН

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.