Аграрний тиждень. Україна
» » Ольга Шевченко: З початку року держава припинила обіг понад 450 кг фальсифікованого масла
» » Ольга Шевченко: З початку року держава припинила обіг понад 450 кг фальсифікованого масла

Ольга Шевченко: З початку року держава припинила обіг понад 450 кг фальсифікованого масла


За 9 місяців 2019 року Держпродспоживслужба провела майже 2,6 тис. заходів державного контролю, включаючи лабораторні дослідження, на предмет виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів. Так, за зазначений період у закладах торгівлі, громадського харчування та інших об’єктах було зафіксовано 68 випадків виявлення жирів немолочного походження в молочних продуктах. У 64 випадках припинено обіг фальсифікованого масла загальною вагою 453 кг. На цьому наголосила т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко 14 листопада 2019 року на прес-конференції з нагоди презентації проєкту «СТОП Фальсифікат».

За її словами, аналіз отриманих протягом 2019 року результатів перевірок свідчить про те, що у переважній більшості ефективними являлися позапланові перевірки суб’єктів господарювання.

Вона зауважила, що Держпродспоживслужба, як орган нагляду і контролю, наділена рядом повноважень, які спрямовані на недопущення небезпечної або недоброякісної продукції на ринок України. Однак без розуміння ролі кожного – держави, бізнесу і споживача – подолати таке масштабне явище, як фальсифікація харчових продуктів, вкрай складно.

«Це спільна відповідальність держави, виробника і споживача. Кожен споживач має знати свої права і повинен бути впевнений у тому, що він є захищеним. А ми, як держава, зробимо все для цього, аби нормативно-правова база відповідала вимогам сьогодення, світовій практиці та дозволяла забезпечити належний рівень безпечності харчів», - заявила Ольга Шевченко.

Разом з цим т. в. о. Голови Держпродспоживслужби подякувала ініціаторам та всім причетним до проєкту «СТОП фальсифікат» та запевнила, що Служба максимально сприятиме його реалізації.

Також читайте: В Україні стартує масштабний медійний проєкт «СТОП Фальсифікат»http://www.consumer.gov.ua/News/5393/V_Ukraini_startue_masshtabniy_mediyniy_proekt_%C2%ABSTOP_Falsifikat%C2%BB






Схожі новини
  • Ми боремося не з виробниками, а з явищем фальсифікації продукції, - Голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у прес-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • Фахівці Держпродспоживслужби візьмуть участь у пре-конференції з нагоди старту проекту «СТОП Фальсифікат»
  • За півріччя Держпродспоживслужба здійснила 12,6 тис планових перевірок щодо безпечності харчових продуктів
  • У 2018 році Держпродспоживслужба виявила майже на 40 відсотках перевірених об’єктів порушення санітарного законодавства

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.