Свинина на Новий Рік: традиції різних куточків світу. Частина 1
12 December, Розділ Новини, переглядів 2 556
Одна з основних складових святкування Нового Року — пишно накритий святковий стіл з найвишуканішими та найсмачнішими наїдками. В Україні, мабуть, жодне застілля не обходиться без страв зі свинини: холодець, буженина, шашлик, асорті ковбас та багато інших смаколиків. У Асоціації «Свинарі України» вирішили дослідити яке ж місце свинини на святковому столі у різних куточках планети. Перша зупинка нашого екскурсу — Сполучені Штати Америки.
США знаходяться серед трійки лідерів за споживанням свинини. Щороку тут з’їдають близько 100 кг цього виду м’яса на душу населення. Тож, неабияке місце страви зі свинини займають і на святковому столі. (←Натисни на зображення та подивись рецепт)
США об’єднують 50 штатів і в кожному з них свої традиційні страви зі свинини у святковому меню. Американці вірять, що частування з цього виду м’яса на новорічному столі — до успіху у році прийдешньому. Чому? По-перше, це пов’язано з поведінкою свиней. Деякі теоретики вважають, що поки кури та індики дряпають землю «назад» у пошуках їжі, свиня зариває рило в землю і рухається тільки вперед, незважаючи на перешкоди — так і йтимуть справи у новому році. (Натисни на зображення та подивись рецепт→)
Ще одна причина — логістика: традиційно свиней у домогосподарствах забивали пізно восени, аби м’ясо не псувалося. Це і робило його ідеальним варіантом для новорічного столу. Найчастіше американські господині запікають реберця чи вирізку, при цьому у багатьох регіонах до свинини готують гарнір з капусти — традиція країн східної Європи, звідки її привезли до США колонізатори. (←Натисни на зображення та подивись рецепт)
Джерело: Pigua.info
Схожі новини
Українці їдять замало свининиТОП-3 країн-імпортери свинини в УкраїнуВартість новорічного столу 2019 року для української сім’ї підвищиться майже на 20%За 5 місяців у Грузію експортовано більше свинини, ніж за весь 2016 рікУкраїнці з’їли більше свинини ніж курятини