Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті обговорили питання профілактики ботулізму
» » На Закарпатті обговорили питання профілактики ботулізму

На Закарпатті обговорили питання профілактики ботулізму


Днями на Закарпатті відбулася відеоконференція на якій фахівці профільних відомств обговорили епідемічну ситуацію щодо захворюваності на ботулізм типів Е та В.

У конференції взяли участь представники Держпродспоживслужби України, фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області, спеціалісти Інтервенційної епідеміологічної служби та Центру Громадського здоров’я МОЗ України.

Підставою для проведення відеоконференції стало збільшення серед населення випадків захворювання на ботулізм, пов’язане із вживанням в’яленої непатраної риби, що виготовлялася хворими в домашніх умовах самостійно або була придбана у місцях стихійної торгівлі.

Учасники зібрання розглянули питання щодо організації  комплексу заходів та реагування при реєстрації випадків захворювання на ботулізм та посилення співпраці підрозділів лабораторних центрів МОЗ України з територіальними управліннями і відділами Держпродспоживслужби у містах і районах, проведення лабораторних досліджень. Також у ході обговорення питань учасники заходу напрацьовали пропозиції щодо подальшого ефективного взаємоінформування.





Схожі новини
  • На Закарпатті оздоровча кампанія дітей пройшла без спалахів захворювання на гострі кишкові інфекції
  • На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби обговорили питання безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби навчалися ефективно реагувати на ускладнення санепідситуацій в регіоні
  • Про випадки захворювання на ботулізм в Запорізькій області та як вберегтися від нього
  • На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби активізували роботу з підготовки до оздоровчої кампанії у школах

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.