Аграрний тиждень. Україна
» » На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар-навчання для споживачів
» » На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар-навчання для споживачів

На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар-навчання для споживачів


19 грудня за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області для членів Житомирської обласної організації «Українське товариство сліпих» було проведено семінар на тему «Як захистити споживачу свої права». 

У заході взяли участь начальник відділу контролю у сферах захисту споживачів, реклами, антитютюнового  законодавства управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби області  Анастасія Моргалюк та завідувач сектору правового забезпечення Головного управління Держпродспоживслужби області Анна Волотівська.

Семінар було організовано з метою підвищення рівня правової обізнаності населення у сфері захисту прав споживачів.

Фахівці Держпродспоживслужби надали детальні роз'яснення щодо понять «продукції та послуг належної якості» відповідно до вимог чинного законодавства, яким чином здійснюється повернення неякісної  продукції. Також учасники  обговорили питання придбання продукції через інтернет-мережу та пов'язані з цим ризики. Крім того, фахівці Служби приділили увагу питанням захисту прав споживачів у випадку  надання неякісних послуг з поштових відправлень, кур' єрських доставок та транспортних перевезень різними надавачами цих послуг. Учасники заходу отримали вичерпні роз’яснення щодо норм Закону України «Про захист прав споживачів», а також були поінформовані про те, куди необхідно звертатися у разі порушення їх споживчих прав.

Загалом семінар відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники мали можливість отримати відповіді на численні проблемні питання.





Схожі новини
  • На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили проблемні питання у сфері захисту прав споживачів
  • На Херсонщині обговорять вимоги законодавства у сфері захисту споживачів, реклами, метрології та метрологічної діяльності
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • На Херсонщині відбудеться семінар щодо вимог законодавства України в сфері захисту споживачів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.