21 грудня 2019 року під головуванням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктора Шершнєва відбулася нарада щодо актуальних питань діяльності Держпродспоживслужби області на 2020 рік.
У заході взяли участь керівники структурних підрозділів, районних та міських управлінь Головного управління, районних та міських лікарень ветеринарної медицини Запорізької області, директор Запорізької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби.
Однією з найважливіших тем, які обговорювалися, було питання щодо посилення контролю за організацією безпечного харчування у закладах освіти, у тому числі додержанням вимог санітарно-гігієнічних норм. Учасники наради обговорили стан виконання у 2019 році розпорядження голови Запорізької облдержадміністрації від 25.11.2019 №566 «Про затвердження плану заходів щодо забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей у закладах освіти Запорізької області на 2019-2021 роки» та відповідно подальші пріоритетні напрями роботи на 2020 рік.
У ході наради учасники зосередили увагу на проведенні лабораторних досліджень та експертизи харчових продуктів усіх постачальників харчових продуктів та операторів ринку, які надають послуги харчування у закладах освіти та здійснюють постачання харчових продуктів, щодо їх безпечності, окремих показників якості та ймовірної фальсифікації.
Окрім того, присутні фахівці обговорили питання планування та порядку проведення заходів державного нагляду у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та ветеринарної медицини у 2020 році.
Також учасники заходу розглянули епізоотичну ситуацію в Запорізькій області, стан виконання протиепізоотичних заходів, та інші актуальні питання діяльності служби на 2020 рік.
За результатами доповідей та обговорених питань було прийняті відповідні рішення щодо вжиття подальших дієвих заходів.