На виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо реалізації Плану дій щодо неухильного дотримання вимог безпечності харчування та запобігання випадків харчових отруєнь в закладах освіти відбулося обговорення стану виконання Регіонального плану щодо створення належних умов для безпечного харчування у закладах освіти області на 2019–2020 роки, затвердженого першим заступником голови Харківської ОДА.
У заході взяли участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області, представники закладів освіти обласного підпорядкування та інші зацікавлені особи.
Учасники розглянули можливості посилення вимог до суб’єктів господарювання, що постачають харчові продукти та надають послуги харчування, поліпшення матеріально-технічної бази харчоблоків, вимоги до персоналу, який задіяний в організації харчування дітей та інше.
Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби області звернули увагу присутніх на обов’язковості впровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) на харчоблоках закладів освіти.
Також у рамках співпраці з органами влади та місцевого самоврядування на прикінці листопада 2019 року відбулася ще одна спільна нарада зі спеціалістами міських та районних структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, щодо подальшої реалізації Планів заходів пов’язаних з безпечністю харчування дітей у закладах освіти.