Аграрний тиждень. Україна
» » На Чернігівщині Держпродспоживслужба виявила дитячі ляльки з дефектами
» » На Чернігівщині Держпродспоживслужба виявила дитячі ляльки з дефектами

На Чернігівщині Держпродспоживслужба виявила дитячі ляльки з дефектами


Днями фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області у ході проведення позапланової перевірки характеристик продукції для проведення лабораторних досліджень відібрали іграшки - Герой «Hairdorables» aрт. YM281271 та  Лялька «Sweet girl» арт. 1220-9.

За результатами проведених досліджень фахівці Служби встановили, що іграшка Герой «Hairdorables» не відповідає вимогам законодавства, а саме: іграшка має видимі дефекти – волосся ляльки прикріплене не надійно, випадає пучками, іграшка має сильний чіткий запах, (оцінка інтенсивності запаху – 5 балів). Також були відсутні застереження та попереджувальна інформація державною мовою для зниження ризиків, пов’язаних з використанням іграшки, та знак відповідності технічним регламентам також був відсутній. Маркування на етикетці не було державною мовою та не містило назву і товарний знак підприємства-виробника чи його представника, місцезнаходження виробника.

У іграшки ляльки «Sweet girl» також були наявні видимі дефектам, а саме: одяг ляльки та матеріал, з якого він виготовлений, мав нерівні краї, неохайні залишки ниток,  волосся ляльки було прикріплено не надійно і випадало пучками, також в комплект іграшки входив небезпечний дріт з гострим краєм, за допомогою якого лялька кріпиться до пакування.

У результаті виявлених фахівцями Служби порушень зазначені іграшки були заборонені до подальшої реалізації.





Схожі новини
  • На Херсонщині фахівці Держпродспоживслужби виявили небезпечні дитячі іграшки
  • У школі на Тернопільщині Держпродспоживслужба виявила продукцію неіснуючого підприємства
  • Від початку 2019 року споживачам Черкащини відшкодовано близько 43 тис грн
  • За результатами перевірок відділу ринкового та метрологічного нагляду підприємців Черкаської області оштрафовано на 144 тис грн
  • На Херсонщині обговорять питання взаємодії територіальних органів Держпродспоживслужби у сфері ринкового нагляду

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.