Аграрний тиждень. Україна
» » На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби торік не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках понад 12 тонн неякісних продуктів
» » На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби торік не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках понад 12 тонн неякісних продуктів

    На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби торік не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках понад 12 тонн неякісних продуктів


    Протягом 2019 року фахівці Державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи дослідили на ринках Кіровоградщини 352 714 партій продукції тваринного та рослинного походження. У результаті проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою майже 12,5 тонн. Порушення були виявлені у м'ясі великої рогатої худоби, м'ясі свинини, рибі та рибопродуктах, меді, моці і молокопродуктах, яйцях, рослинній продукції, а також інших харчових продуктах.

    Зокрема, причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 4 тонни 315 кг стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

    Риба з прісноводних водоймищ (249 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.

    6 тонн 621 кг продукції рослинного походження не допустили до реалізації через перевищений рівень нітратів та незадовільні органолептичні показники - продукція уражена хворобами, гнила.

    Фаїівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своїх компетенцій постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюючи державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.

    Держпродспоживслужба звертає увагу, що продукція, яка реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі без дотримання належного температурного режиму, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких продуктів харчування може призвести до харчових отруєнь, інфекційних захворювань та нашкодити здоров’ю.





    Схожі новини
  • На Рівненщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили зміни у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю
  • Держпродспоживслужба Запоріжжя не допустила в обіг понад 36 т продукції
  • Ветсанконтроль на столичних ярмарках здійснюють за допомогою мобільної лабораторії
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • Держільгоспінспекція перевірила ринки Львова

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Кіровоградщині фахівці Держпродспоживслужби торік не допустили до реалізації на агропродовольчих ринках понад 12 тонн неякісних продуктів


Протягом 2019 року фахівці Державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи дослідили на ринках Кіровоградщини 352 714 партій продукції тваринного та рослинного походження. У результаті проведених досліджень до реалізації не допущено харчові продукти та сировину загальною вагою майже 12,5 тонн. Порушення були виявлені у м'ясі великої рогатої худоби, м'ясі свинини, рибі та рибопродуктах, меді, моці і молокопродуктах, яйцях, рослинній продукції, а також інших харчових продуктах.

Зокрема, причинами недопущення до реалізації молока і молокопродуктів загальною вагою 4 тонни 315 кг стали незадовільні органолептичні показники, а саме: гіркий присмак, підвищений рівень кислотності, ІІІ ступінь чистоти, порушення правил торгівлі (реалізація молока у використаних пластикових пляшках).

Риба з прісноводних водоймищ (249 кг) мала незадовільні органолептичні показники та була утилізована.

6 тонн 621 кг продукції рослинного походження не допустили до реалізації через перевищений рівень нітратів та незадовільні органолептичні показники - продукція уражена хворобами, гнила.

Фаїівці державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи Держпродспоживслужби області в межах своїх компетенцій постійно взаємодіють з адміністрацією ринків: здійснюючи державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за виконанням вимог Ветеринарно-санітарних правил для ринків, реалізацією продукції тваринного і рослинного походження, безпечної у ветеринарно-санітарному відношенні.

Держпродспоживслужба звертає увагу, що продукція, яка реалізується в місцях несанкціонованої торгівлі без дотримання належного температурного режиму, не проходить необхідних досліджень для контролю її безпечності. Вживання таких продуктів харчування може призвести до харчових отруєнь, інфекційних захворювань та нашкодити здоров’ю.





Схожі новини
  • На Рівненщині фахівці Держпродспоживслужби обговорили зміни у харчовому законодавстві та законодавстві про здійснення державного контролю
  • Держпродспоживслужба Запоріжжя не допустила в обіг понад 36 т продукції
  • Ветсанконтроль на столичних ярмарках здійснюють за допомогою мобільної лабораторії
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • Держільгоспінспекція перевірила ринки Львова

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.