Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба узагальнила результати перевірок закладів освіти за січень
» » Держпродспоживслужба узагальнила результати перевірок закладів освіти за січень

Держпродспоживслужба узагальнила результати перевірок закладів освіти за січень


Держпродспоживслужба підбила підсумки виконання завдань, поставлених Президентом України, доручень Прем’єр-міністра України та ініціативи Першої леді О. Зеленської щодо організації безпечного та якісного харчування в закладах освіти.

Так, відповідно до зведеного звіту, за січень 2020 року територіальні органи Держпродспоживслужби провели понад 200 планових та позапланових заходів державного контролю у закладах освіти: 85 перевірок дошкільних закладів та 116 перевірок закладів загальної середньої освіти.

За результатами перевірок інспекторами ветеринарної медицини видано 118 присів щодо необхідності усунення виявлених порушень вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у закладах освіти.

Було відібрано 237 зразків харчових продуктів. Невідповідності встановлені у 25 зразках.

Прийнято 42 рішення про тимчасове зупинення обігу харчових продуктів у закладах освіти у зв’язку з виявленими порушеннями. При цьому було прийнято рішення про відкликання, вилучення або знищення понад 400 кг харчових продуктів, які постачалися до закладів освіти – більшу частину таких продуктів становило молоко та молокопродукти.

 





Схожі новини
  • Держпродспоживслужба продовжує вживати заходи для забезпечення безпечного харчування в закладах освіти
  • На Харківщині фахівці Держпродспоживслужби та освітяни консолідувалися задля здорового та безпечного харчування дітей в закладах освіти
  • На Запоріжжі обговорили питання посилення контролю за якісним та безпечним харчування дітей у закладах освіти
  • На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти
  • За півріччя Держпродспоживслужба здійснила 12,6 тис планових перевірок щодо безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.