Під керівництвом заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Ольги Травіної відбулася нарада з представниками ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, департаменту освіти і науки облдержадміністрації та місцевих органів управління освітою, які відповідають за організацію харчування в районах, містах, ОТГ. Захід проходив на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо забезпечення раціонального і безпечного харчування учнів у закладах освіти, поліпшення його якості і здійснення систематичного контролю за організацією харчування дітей.
Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова зауважила, що питання організації харчування неодноразово упродовж останнього часу були предметом обговорення як засідань колегії департаменту, так і різних нарад. Зокрема, у цьому контексті наголошено на переході від централізованого до самостійного бухгалтерського обліку та здійснення процедур закупівель, у тому числі і продуктів харчування.
Фахівці Держпродспоживслужби звернули увагу на необхідність дотримання законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, запровадження контролю за якістю продуктів, забезпечення належної матеріально-технічної бази, впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти, укомплектування кваліфікованим персоналом. Також вони повідомили про зміни у чинному законодавстві в сфері безпечності харчових продуктів та щодо здійснення заходів державного контролю у закладах освіти.
На нараді також були визначені першочергові кроки, що мають на меті сприяти поліпшенню цій ситуації. Зокрема, на виконання доручення Прем’єр-міністра України видано розпорядження голови обласної державної адміністрації про затвердження регіонального плану заходів щодо організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти області.