Аграрний тиждень. Україна
» » На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти
» » На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти

    На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти


    Під керівництвом заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Ольги Травіної відбулася нарада з представниками ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, департаменту освіти і науки облдержадміністрації та місцевих органів управління освітою, які відповідають за організацію харчування  в районах, містах, ОТГ. Захід проходив на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо забезпечення раціонального і безпечного харчування учнів у закладах освіти, поліпшення його якості і здійснення систематичного контролю за організацією харчування дітей.

    Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова зауважила, що питання організації харчування неодноразово упродовж останнього часу були предметом обговорення як засідань колегії департаменту, так і різних нарад. Зокрема, у цьому контексті наголошено на переході від централізованого до самостійного бухгалтерського обліку та здійснення процедур закупівель, у тому числі і продуктів харчування.

    Фахівці Держпродспоживслужби звернули увагу на необхідність дотримання законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, запровадження контролю за якістю продуктів, забезпечення належної матеріально-технічної бази, впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти, укомплектування кваліфікованим персоналом.  Також вони повідомили про зміни у чинному законодавстві  в сфері безпечності харчових продуктів та щодо здійснення заходів державного контролю у закладах освіти.

    На нараді також були визначені першочергові кроки, що мають на меті сприяти поліпшенню цій ситуації. Зокрема, на виконання доручення Прем’єр-міністра України видано розпорядження голови обласної  державної адміністрації про затвердження регіонального плану заходів щодо організації харчування дітей у закладах  дошкільної та загальної середньої освіти області.






    Схожі новини
  • Держпродспоживслужба та освітяни Житомирщини обговорили питання організації безпечного харчування в закладах освіти
  • Єдина політика щодо організації безпечного харчування в закладах освіти – першочергова ціль та даному етапі
  • На Черкащині напрацьовані пропозиції щодо вирішення проблемних питань у організації харчування дітей в освітніх закладах
  • Інформація щодо організації безпечного харчування в закладах освіти Запорізької області
  • Розпочато оздоровлення дітей у Закарпатській області

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Закарпатті обговорили питання забезпечення якісного та безпечного харчування в закладах освіти


Під керівництвом заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Ольги Травіної відбулася нарада з представниками ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області, департаменту освіти і науки облдержадміністрації та місцевих органів управління освітою, які відповідають за організацію харчування  в районах, містах, ОТГ. Захід проходив на виконання доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука щодо забезпечення раціонального і безпечного харчування учнів у закладах освіти, поліпшення його якості і здійснення систематичного контролю за організацією харчування дітей.

Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Сопкова зауважила, що питання організації харчування неодноразово упродовж останнього часу були предметом обговорення як засідань колегії департаменту, так і різних нарад. Зокрема, у цьому контексті наголошено на переході від централізованого до самостійного бухгалтерського обліку та здійснення процедур закупівель, у тому числі і продуктів харчування.

Фахівці Держпродспоживслужби звернули увагу на необхідність дотримання законодавства щодо безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил, запровадження контролю за якістю продуктів, забезпечення належної матеріально-технічної бази, впровадження системи НАССР на харчоблоках закладів освіти, укомплектування кваліфікованим персоналом.  Також вони повідомили про зміни у чинному законодавстві  в сфері безпечності харчових продуктів та щодо здійснення заходів державного контролю у закладах освіти.

На нараді також були визначені першочергові кроки, що мають на меті сприяти поліпшенню цій ситуації. Зокрема, на виконання доручення Прем’єр-міністра України видано розпорядження голови обласної  державної адміністрації про затвердження регіонального плану заходів щодо організації харчування дітей у закладах  дошкільної та загальної середньої освіти області.






Схожі новини
  • Держпродспоживслужба та освітяни Житомирщини обговорили питання організації безпечного харчування в закладах освіти
  • Єдина політика щодо організації безпечного харчування в закладах освіти – першочергова ціль та даному етапі
  • На Черкащині напрацьовані пропозиції щодо вирішення проблемних питань у організації харчування дітей в освітніх закладах
  • Інформація щодо організації безпечного харчування в закладах освіти Запорізької області
  • Розпочато оздоровлення дітей у Закарпатській області

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.