Аграрний тиждень. Україна
» » На Волині фахівці Держпродспоживслужби провели навчання щодо недопущення та профілактики пташиного грипу
» » На Волині фахівці Держпродспоживслужби провели навчання щодо недопущення та профілактики пташиного грипу

На Волині фахівці Держпродспоживслужби провели навчання щодо недопущення та профілактики пташиного грипу




Днями в одному з районів Волинської області відбувся тренінг-навчання на тему «Недопущення та ліквідація високопатогенного грипу птиці». У навчаннях взяли участь фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, епізоотологи районних та міських державних лікарень ветеринарної медицини, спеціалісти  Волинської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, а також представники птахогосподарств області.

Першочерговим завданням даних навчань було відпрацювання дій при отриманні позитивного результату на високопатогенний грип птиці, проведення заходів з локалізації та ліквідації  даного захворювання з метою запобігання поширення інфекції на території області.

 Особливу увагу  було приділено процесам організації проведення роз’яснювальної роботи серед населення і суб’єктів господарювання, розроблення та розповсюдження по населених пунктах інформаційних листівок, а також організації та проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністраціях та міськвиконкомах.

Окрім теоретичних навичок, учасники навчання на практиці відпрацювали механізми здійснення відбору біоматеріалу (кров), патматеріалу, його пакування та оформлення відповідних супровідних документів.

Досвід, який отримали учасники навчань, у подальшому стане корисним при прийнятті ефективних  правлінських рішень, а також у плануванні та організації роботи з профілактики поширення пташиного грипу.





Схожі новини
  • На Донеччині обговорили питання недопущення поширення грипу птиці
  • Фахівці Держпродспоживслужби Закарпаття обговорили запобігання поширенню високопатогенного грипу птиці
  • На Донеччині обговорили заходи з профілактики грипу птиці
  • На Франківщині фахівці Держпродспоживслужби області пройдуть навчання з удосконалення роботи та антикорупційного законодавства
  • На Буковині зроблено перші кроки в запровадженні програмного продукту «Єдиний державний реєстр ветеринарних документів»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.