Фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області провели робочу нараду щодо стану здійснення профілактичної роботи з недопущення поширення хвороб птиці на території області. Участь у обговоренні також взяли представники Ужгородського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби області та Ужгородської міської державної лікарні ветеринарної медицини.
У ході обговорення питань учасники розглянули питання нагальності проведення в області широкої роз’яснювальної роботи серед населення та власників птахогосподарств з метою недопущення поширення таких небезпечних захворювань, як грип птиці, хвороба Ньюкасла, сальмонельоз. Окрім того учасники наради визначили основні завдання щодо посилення цієї роботи та доведені основні вимоги з проведення лабораторних досліджень.
Усі присутні отримали відповідний інформаційний матеріал з аналізом епізоотичної ситуації в області, характеристикою симптом вказаних недуг, порадами власникам птахогосподарств щодо проведення профілактичних заходів задля запобігання виникненню цим захворюванням, а також законодавчими вимогами щодо здійснення забою птиці.
Підсумовуючи сказане, начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Юлій Шимон наголосив, що «тільки завдяки своєчасному виконанню протиепізоотичних заходів можна зберегти і забезпечити у подальшому стабільну та контрольовану епізоотичну ситуацію в області».