Аграрний тиждень. Україна
» » Нові вимоги щодо інформування споживачів про наявність алергенів у харчових продуктах в інфографіці
» » Нові вимоги щодо інформування споживачів про наявність алергенів у харчових продуктах в інфографіці

    Нові вимоги щодо інформування споживачів про наявність алергенів у харчових продуктах в інфографіці


    6 серпня 2019 року відбулося введення в дію Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів».

    Законом встановлено загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов’язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів.

    Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства продовжує інформувати споживачів та операторів ринку про особливості застосування окремих вимог Закону.

    Темою сьогоднішньої інфографіки є вимоги до зазначення у маркуванні харчових продуктах речовин або продуктів, що спричинюють алергічні реакції або непереносимість – алергенів.

    Алергенами можуть бути білки та їх похідні, складні речовини небілкової природи, хімічні речовини різного складу та походження.

    Статтею 15 Закону України надаються роз’яснення, яким чином алергени повинні зазначатися на маркуванні харчових продуктів. Важливо наголосити на тому, що обов’язковою для надання є інформація про вміст алергенів, що визначені додатком № 1 до Закону. Алергени повинні зазначатися в переліку інгредієнтів харчового продукту, який має включати всі інгредієнти в порядку зменшення їх маси станом на момент їх використання у процесі виробництва харчового продукту. Крім того, назва алергенів має бути виділена серед решти інгредієнтів харчового продукту за допомогою шрифту, кольору, фону, стилю тощо.

    Окрему увагу, споживачам та операторам ринку слід звернути на вимоги щодо інформування споживачів про вміст глютену. Що таке глютен, кому не можна його їсти та чому більшості споживачів все ж таки не варто відмовлятися від нього описано у відповідній статті Міністерства охорони здоров’я.

    Наочно з новими вимогами можна ознайомитись за допомогою інфографіки.

    Нагадуємо, що з правилами інформування споживачів щодо термінів придатності харчових продуктів можна ознайомитися за посиланням.



     



     





    Схожі новини
  • Нові правила інформування споживачів про терміни придатності – доступно в інфографіці
  • Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)
  • Від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти
  • Прийнято закон Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Нові вимоги щодо інформування споживачів про наявність алергенів у харчових продуктах в інфографіці


6 серпня 2019 року відбулося введення в дію Закону України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів».

Законом встановлено загальні принципи та вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема стосовно їх маркування, а також обов’язки операторів ринку стосовно доведення цих даних до споживачів.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства продовжує інформувати споживачів та операторів ринку про особливості застосування окремих вимог Закону.

Темою сьогоднішньої інфографіки є вимоги до зазначення у маркуванні харчових продуктах речовин або продуктів, що спричинюють алергічні реакції або непереносимість – алергенів.

Алергенами можуть бути білки та їх похідні, складні речовини небілкової природи, хімічні речовини різного складу та походження.

Статтею 15 Закону України надаються роз’яснення, яким чином алергени повинні зазначатися на маркуванні харчових продуктів. Важливо наголосити на тому, що обов’язковою для надання є інформація про вміст алергенів, що визначені додатком № 1 до Закону. Алергени повинні зазначатися в переліку інгредієнтів харчового продукту, який має включати всі інгредієнти в порядку зменшення їх маси станом на момент їх використання у процесі виробництва харчового продукту. Крім того, назва алергенів має бути виділена серед решти інгредієнтів харчового продукту за допомогою шрифту, кольору, фону, стилю тощо.

Окрему увагу, споживачам та операторам ринку слід звернути на вимоги щодо інформування споживачів про вміст глютену. Що таке глютен, кому не можна його їсти та чому більшості споживачів все ж таки не варто відмовлятися від нього описано у відповідній статті Міністерства охорони здоров’я.

Наочно з новими вимогами можна ознайомитись за допомогою інфографіки.

Нагадуємо, що з правилами інформування споживачів щодо термінів придатності харчових продуктів можна ознайомитися за посиланням.



 



 





Схожі новини
  • Нові правила інформування споживачів про терміни придатності – доступно в інфографіці
  • Нові правила інформування споживачів про терміни придатності харчових продуктів (інфографіка)
  • Від сьогодні вводяться нові вимоги до інформування споживачів про харчові продукти
  • Прийнято закон Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
  • Схвалено законопроект про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів у І читанні

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.