18 лютого 2020 року начальник Головного управління Держпродспоживслужби області Олександр Шпита провів прес-конференцію, під час якої публічно відзвітував про результати роботи Держпродспоживслужби області впродовж 2019 року, а також окреслив пріоритетні завдання в 2020 році.
До участі у заході було запрошено представників громадськості та регіональних ЗМІ.
У ході прес-конференції Олександр Шпита проаналізував звіт за напрямками діяльності структурних підрозділів. Під час обговорення звіту були озвучені як досягнення служби, так і проблемні питання, які постали на шляху реалізації основних завдань, визначених державною політикою у сфері захисту споживачів також питання стосувалися забезпечення епізоотичної, фітосанітарної та санітарно-епідемічної безпеки населення.
Неабияку зацікавленість викликали питання епізоотичної ситуації у регіоні з африканської чуми свиней, ефективності проведеної масштабної кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних від сказу. Окрім того, обговорювалися питання стану харчування дітей у навчально-виховних закладах Житомирської області та питання, пов'язані з розглядом звернень громадян щодо порушень прав споживача.
Олександр Шпита зазначив, що підвищення ефективності діяльності Держпродспоживслужби на сьогодні відбувається за рахунок тісної співпраці влади, бізнесу та громадськості, а також об’єктивної роботи ЗМІ. Він додав, що тільки спільними зусиллями шляхом постійного діалогу можна досягти позитивних результатів.