Аграрний тиждень. Україна
» » Вітчизняні виробники забезпечують український ринок свининою на 95%
» » Вітчизняні виробники забезпечують український ринок свининою на 95%

    Вітчизняні виробники забезпечують український ринок свининою на 95%


    У 2019-му рівень самозабезпеченості України продукцією свинарства зріс до 88%*, що на 2% більше ніж у 2018-му. Про це повідомляє керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.


    «Торік спостерігалося збільшення промислової пропозиції свинини порівняно з 2018-м, тоді як імпортна активність була відчутно слабшою. Так, реалізація свиней на забій зросла на 4,7% до 516,2 тис. т живою масою, що складає близько 373 тис. т у забійному еквіваленті (+3,6% до минулорічного обсягу). Обсяг зовнішніх поставок продукції свинарства, навпаки, скоротився у 2019-му: імпорт свинини зменшився на 18,7% (до 23,2 тис. т), надходження свинячої печінки скоротилися на 3,5% (до 12,58 тис. т), інших свинячих субпродуктів – більше ніж на чверть, а свинячого жиру — на 10% (53,62 тис. т проти 59 тис. т у 2018-му)», — прокоментувала Олександра Бондарська.

    Зазначимо, що аналітики Економічного дискусійного клубу оцінюють частку імпортної продукції в менш ніж 13% від ємності ринку (проти майже 15% за підсумками 2018-го). Згідно з балансами попиту та пропозиції м’яса ФАО/ЕБРР імпорт свинини склав 4,7% річного фонду споживання цього виду м’яса, що на 1% менше ніж рік тому.

    «Рівень самозабезпеченості України свининою в 2019-му перевищив 95%, а враховуючи усю продукцію свинарства, зокрема субпродукти та жир, склав 88%. Щодо очікувань на цей рік, аналітики м’ясного ринку прогнозують, що імпорт свинини залишиться на рівні 2019-го. Проте млявість поставок у січні-лютому порівняно з аналогічним періодом 2019-го (тоді завезли майже 1/5 минулорічних обсягів імпорту свинини) та загальна переорієнтація експортних потоків у бік країн Азії, вказує на можливе скорочення зовнішніх поставок свинини та продукції свинарства за результатами 2020-го.Тож апетити українців і надалі переважно задовольнятимуть вітчизняні виробники», — додає пані Бондарська.

    *згідно з даними Економічного дискусійного клубу


    Джерело: Pigua.info





    Схожі новини
  • У січні-вересні 2019 р. обсяги реалізації живця свиней на забій зросли на 7,6%
  • Переробка свинини: плюс 4,4% проти січня-липня 2018-го
  • Споживанню свинини в Україні пропрокують приріст у 2019-му
  • Споживання свинини знизилося на 5%
  • Україна: споживання свинини відновилося

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Вітчизняні виробники забезпечують український ринок свининою на 95%


У 2019-му рівень самозабезпеченості України продукцією свинарства зріс до 88%*, що на 2% більше ніж у 2018-му. Про це повідомляє керівник аналітичного відділу Асоціації «Свинарі України» Олександра Бондарська.


«Торік спостерігалося збільшення промислової пропозиції свинини порівняно з 2018-м, тоді як імпортна активність була відчутно слабшою. Так, реалізація свиней на забій зросла на 4,7% до 516,2 тис. т живою масою, що складає близько 373 тис. т у забійному еквіваленті (+3,6% до минулорічного обсягу). Обсяг зовнішніх поставок продукції свинарства, навпаки, скоротився у 2019-му: імпорт свинини зменшився на 18,7% (до 23,2 тис. т), надходження свинячої печінки скоротилися на 3,5% (до 12,58 тис. т), інших свинячих субпродуктів – більше ніж на чверть, а свинячого жиру — на 10% (53,62 тис. т проти 59 тис. т у 2018-му)», — прокоментувала Олександра Бондарська.

Зазначимо, що аналітики Економічного дискусійного клубу оцінюють частку імпортної продукції в менш ніж 13% від ємності ринку (проти майже 15% за підсумками 2018-го). Згідно з балансами попиту та пропозиції м’яса ФАО/ЕБРР імпорт свинини склав 4,7% річного фонду споживання цього виду м’яса, що на 1% менше ніж рік тому.

«Рівень самозабезпеченості України свининою в 2019-му перевищив 95%, а враховуючи усю продукцію свинарства, зокрема субпродукти та жир, склав 88%. Щодо очікувань на цей рік, аналітики м’ясного ринку прогнозують, що імпорт свинини залишиться на рівні 2019-го. Проте млявість поставок у січні-лютому порівняно з аналогічним періодом 2019-го (тоді завезли майже 1/5 минулорічних обсягів імпорту свинини) та загальна переорієнтація експортних потоків у бік країн Азії, вказує на можливе скорочення зовнішніх поставок свинини та продукції свинарства за результатами 2020-го.Тож апетити українців і надалі переважно задовольнятимуть вітчизняні виробники», — додає пані Бондарська.

*згідно з даними Економічного дискусійного клубу


Джерело: Pigua.info





Схожі новини
  • У січні-вересні 2019 р. обсяги реалізації живця свиней на забій зросли на 7,6%
  • Переробка свинини: плюс 4,4% проти січня-липня 2018-го
  • Споживанню свинини в Україні пропрокують приріст у 2019-му
  • Споживання свинини знизилося на 5%
  • Україна: споживання свинини відновилося

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.