Мережею жваво ширяться новини про скорочення виробництва свинини. Про те, чи дійсно це так, дізнавалися у аналітиків профільного об'єдання — Асоціації «Свинарі України».
«Крім цього, спостерігаємо також збільшення виробництва замороженої свинини на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів. А от соленої, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. Проте частка таких виробів у загальному об’ємі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019-го вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%», — додають аналітики.
Зазначимо, загальний випуск свіжого, охолодженого та мороженого м’яса та їстівних субпродуктів усіх видів за сім місяців 2019-го склав 1,23 млн т, що на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Основним драйвером росту показника стало збільшення виробництва м’яса птиці, на яке припадає більше половини виробництва м’яса та їстівних субпродуктів. Виробництво ковбасних виробів, навпаки, зменшилося на 4,8%, склавши 268,4 тис. т.
Нагадаємо, раніше у Асоціації «Свинарі України» зазначали, що через АЧС виробництво промислової свинини зменшиться на 7%.
Джерело: Pigua.info