Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба Київської області зупинила розповсюдження дискримінаційної реклами
» » Держпродспоживслужба Київської області зупинила розповсюдження дискримінаційної реклами

Держпродспоживслужба Київської області зупинила розповсюдження дискримінаційної реклами


Відповідно до положень статті 26 Закону України «Про рекламу» та Положення про Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, затвердженого наказом Держпродспоживслужби від 29.05.2019 № 469 державний контроль за дотриманням законодавства про рекламу у сфері захисту прав споживачів реклами на території Київської області здійснює Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, в рамках проведення вказаного контролю, фахівцем Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області виявлено розповсюдження трьох конструкцій зовнішньої реклами з послуг мийки автомобілів за адресою: Київська область, смт Гостомель  з ознаками порушення вимог частин першої, третьої, четвертої статті 7, абзацу третього  частини першої статті 8 та частини першої статті 10 Закону.

Зазначена реклама визнана Експертною радою з питань протидії дискримінації за ознакою статі при Міністерстві соціальної політики України та ГО «Українська Асоціація Маркетингу» дискримінаційною.

За результатами розгляду справи про порушення законодавства про рекламу Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області зовнішню рекламу послуг мийки автомобілів визнано недобросовісною та прийнято рішення про накладення штрафів за порушення законодавства про рекламу.

За результатами державного контролю за дотриманням законодавства про рекламу рекламодавець, невідкладно усунув порушення, припинивши поширення вказаної дискримінаційної реклами та у добровільному порядку сплатив штраф на загальну суму 15 тис. грн.





Схожі новини
  • На Франківщині обговорять нові вимоги законодавства про рекламу
  • Підприємців Херсонщини оштрафували на 123 тисячі за рекламу
  • На Херсонщині обговорили питання контролю за додержанням законодавства про рекламу
  • На Тернопільщині Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів
  • Держпродспоживслужба та громадськість обговорили проблеми дотримання вимог законодавства з питань захисту споживачів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.