Аграрний тиждень. Україна
» » 13% м’яса птиці в ЄС – індичка
» » 13% м’яса птиці в ЄС – індичка

13% м’яса птиці в ЄС – індичка


13% м’яса птиці в ЄС – індичка

 Європейський Союз займає третє місце в світі за обсягами виробництва м’яса птиці. Минулого року країни блоку виготовили більш ніж 15 млн тонн цього продукту, повідомляє Єврокомісія.


Якщо говорити про структуру виробництва, то 83% м’яса птиці, що виготовляється в ЄС – це курятина. На другому місці індичка – 13%, а на третьому – м’ясо качки (3%). Усі інші види птиці разом займають близько 1% в структурі цієї товарної групи.
 
Лідером з виробництва м’яса птиці в Євросоюзі є Польща. Так, наприклад, у 2018 році підприємства країни виготовили більш ніж 2,5 млн тонн курятини, індички та іншої птиці, що складає 17% від загального обсягу виробництва в ЄС. На другому місті з часткою 13% – Великобританія. Утім, цього року країна виходить зі складу блоку, що, безперечно, вплине на структуру та обсяги виробництва м’яса птиці.
 
Крім того, великими виробниками цього продукту є Франція та Естонія (по 11%), а також Німеччина (10%) та Італія (9%).
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Україна займає 7 місце в світі за експортом м’яса птиці
  • У січні-жовтні Україна експортувала м’яса птиці на 479,7 млн доларів
  • Курятини на 440 млн доларів експортувала Україна
  • Польща увійшла до топ-3 світових експортерів птиці
  • Україна увійшла в топ-3 світових лідерів з експорту м'яса птиці в ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.