Фахівці Світловодського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області перевірили дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів у закладі громадського харчування в м. Світловодськ.
Під час планового заходу державного нагляду було виявлено порушення при здійсненні діяльності, пов’язаної з обігом харчових продуктів. Зокрема такі, які можуть створити загрозу здоров’ю людини. Адже в процесі функціонування потужності перехрещуються потоки брудного посуду та готових страв, що може стати причиною забруднення харчових продуктів. У холодильному обладнанні готова продукція та сировина зберігаються невпорядковано, порушується товарне сусідство (м’ясо сире незапаковане, яйця курячі сирі, овочі та фрукти у відкритому вигляді). У морозильній камері продукти зберігаються без етикеток чи стікерів. У той же час не витримується необхідний температурний режим в холодильному обладнанні, що може призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів у харчових продуктах.
За результатами перевірки та відповідно до п.3 ч.4 ст.11, ст.67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області прийняло рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів,а також про призупинення роботи закладу до усунення виявлених порушень.
Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби області.