Аграрний тиждень. Україна
» » Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу
» » Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу

Знову порушення: ще один заклад громадського харчування на Кіровоградщині тимчасово припинив роботу


Фахівці Світловодського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області перевірили дотримання вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів у закладі громадського харчування в м. Світловодськ.

Під час планового заходу державного нагляду було виявлено порушення при здійсненні діяльності, пов’язаної з обігом харчових продуктів. Зокрема такі, які можуть створити загрозу здоров’ю людини. Адже в процесі функціонування потужності перехрещуються потоки брудного посуду та готових страв, що може стати причиною забруднення харчових продуктів. У холодильному обладнанні готова продукція та сировина зберігаються невпорядковано, порушується товарне сусідство (м’ясо сире незапаковане, яйця курячі сирі, овочі та фрукти у відкритому вигляді). У морозильній камері продукти зберігаються без етикеток чи стікерів. У той же час не витримується необхідний температурний режим в холодильному обладнанні, що може призвести до розмноження патогенних мікроорганізмів у харчових продуктах.

За результатами перевірки та відповідно до п.3 ч.4 ст.11, ст.67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області прийняло рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів,а також про  призупинення роботи закладу до усунення виявлених порушень.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби області.





Схожі новини
  • Понад 300 тис. грн сплатили суб’єкти господарювання у 2019 році за порушення законодавства в сфері безпечності харчових продуктів
  • Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства
  • За недотримання вимог безпечності харчових продуктів закарпатського підприємця оштрафовано на 42 тисячі гривень
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів одне із підприємств оштрафували на понад 40 тис. грн

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.