На Закарпатті продовжується інформаційна кампанія у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах щодо розробки та впровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР, на потужностях, що здійснюють обіг харчових продуктів.
Днями спеціалісти ГУ Держпродспоживслужби Закарпаття провели семінар-навчання з керівниками навчальних закладів та підприємцями, які постачають харчові продукти до цих установ та усіма зацікавленими особами, на базі Полянської сільської ради.
У ході семінару обговорили актуальні питання з харчового законодавства та ознайомилися з останніми законодавчими нововведеннями. Йшлося також про відповідальність, передбачену за допущення порушень вимог нормативно-правових актів у цій сфері.
Водночас поінформували присутніх освітян про принципи вибору постачальників харчових продуктів у заклади середньої освіти та дошкільні навчальні заклади, розповіли про особливості розробки і впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР. Крім того, було наголошено, що впровадження вказаної системи дозволить знизити ризик виникнення харчових отруєнь в освітніх закладах до мінімуму.
Учасники семінару мали можливість отримати фахові роз’яснення з актуальних питань. На завершення присутнім роздали навчальні матеріали на тему безпечності харчових продуктів.