Фахівці Знам’янського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснили плановий захід державного нагляду в сфері безпечності харчових продуктів у закладі торгівлі м. Знам’янка. Під час перевірки виявилося, що потужність не має державної реєстрації. До того ж у магазині встановлено порушення вимог чинного законодавства щодо поводження з харчовими продуктами.
Так, у фізичної особи-підприємця відсутні підтверджуючі документи щодо походження м'яса курячого замороженого, серця свинячого замороженого, риби замороженої, масла солодковершкового, печінки курячої; в продажу перебуває продукція домашнього виробництва (мед).
Також під час перевірки фахівці Держпродспоживслужби виявили в торговельній залі протерміновану продукцію:
- фарш м’ясний заморожений «Любительский» (термін придатності до 12.02.2020 року);
- тушка курчати-бройлера першого сорту (термін придатності до 14.08.2019 року);
- лимонад «Бріз» (термін придатності до 11.02.2020 року);
- бички в томаті «Аквамарин» (термін придатності до 07.02.2020 року);
- соус соєвий «Торчин» (термін придатності до 07.02.2020 року);
- напій сильногазований «Пепсі» (термін придатності до 07.02.2020 року);
- напій «Фрутс» (термін придатності до 25.12.2019 року);
- напій «Тархун» (термін придатності до 07.02.2020 року);
- напій «Мірінда» (термін придатності до 06.02.2020 року).
Окрім того, в одній морозильній камері розміщувалася готова продукція (котлети, пельмені, млинці) та сире м'ясо курки, риба, молочна продукція, що є порушенням вимог до товарного сусідства. Солодковершкове масло зберігалося в холодильнику при температурі +8°С, в той час як температурний режим зберігання вершкового масла становить від 0 до -5°С.
За результатами перевірки фізична особа-підприємець отримала припис про усунення виявлених порушень до встановленого терміну. Також суб'єкт господарської діяльності вилучив зазначену продукцію з обігу.
Після встановленого строку фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби області позапланово перевірятимуть цей торговельний заклад на предмет виконання припису.
Подальший розвиток АПК потребує створення інноваційних технологій виробництва, післязбиральної обробки та зберігання
Докладніше