Аграрний тиждень. Україна
» » На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства
» » На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства

    На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства


    Фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили  плановий захід державного нагляду (контролю) у формі інспектування пекарні фізичної особи-підприємця. Під час перевірки було встановлено, що при здійсненні діяльності, пов’язаної з обігом харчової продукції, не дотримано вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

    Зокрема, відсутня інформація про постачальників харчової продукції, тож неможливо встановити її походження; не надано підтверджуючих документів щодо державної реєстрації потужності; не витримується належний рівень гігієнічних вимог на виробництві, в тому числі щодо захисту харчової продукції від забруднення. Так, готові хлібобулочні вироби зберігають на лотках, застелених картонними коробками з-під дріжджів та ін. На кухні потужності поруч з інгредієнтами, що використовуються в технологічних процесах, зберігається брудний посуд, залишки їжі - це свідчить про те, що харчові відходи з потужності не видаляються належним чином.

    Коробка з маковою начинкою та відкрита коробка з сирковою масою знаходяться в коридорі на підлозі. Водночас не витримується необхідний температурний режим зберігання харчової продукції, а саме: сиркова маса та макова начинка зберігаються за температури плюс 19°С, в той час як необхідний показник плюс 6°С; дріжджі – плюс 21°С за необхідних плюс 7°С, маргарин – плюс 21°С за необхідних плюс 10°С. Порушення температурного режиму зберігання продукції сприяє розмноженню в ній мікроорганізмів та формуванню токсинів.

    За результатами перевірки та відповідно до ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів фізичною особою-підприємцем до усунення виявлених порушень.

    Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби області.






    Схожі новини
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів одне із підприємств оштрафували на понад 40 тис. грн
  • На Кіровоградщині підприємець сплатив понад 40 тис. грн за порушення вимог законодавства до безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

На Кіровоградщині пекарня призупинила роботу через низку порушень законодавства


Фахівці Знам’янського районного управління Держпродспоживслужби Кіровоградщини здійснили  плановий захід державного нагляду (контролю) у формі інспектування пекарні фізичної особи-підприємця. Під час перевірки було встановлено, що при здійсненні діяльності, пов’язаної з обігом харчової продукції, не дотримано вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Зокрема, відсутня інформація про постачальників харчової продукції, тож неможливо встановити її походження; не надано підтверджуючих документів щодо державної реєстрації потужності; не витримується належний рівень гігієнічних вимог на виробництві, в тому числі щодо захисту харчової продукції від забруднення. Так, готові хлібобулочні вироби зберігають на лотках, застелених картонними коробками з-під дріжджів та ін. На кухні потужності поруч з інгредієнтами, що використовуються в технологічних процесах, зберігається брудний посуд, залишки їжі - це свідчить про те, що харчові відходи з потужності не видаляються належним чином.

Коробка з маковою начинкою та відкрита коробка з сирковою масою знаходяться в коридорі на підлозі. Водночас не витримується необхідний температурний режим зберігання харчової продукції, а саме: сиркова маса та макова начинка зберігаються за температури плюс 19°С, в той час як необхідний показник плюс 6°С; дріжджі – плюс 21°С за необхідних плюс 7°С, маргарин – плюс 21°С за необхідних плюс 10°С. Порушення температурного режиму зберігання продукції сприяє розмноженню в ній мікроорганізмів та формуванню токсинів.

За результатами перевірки та відповідно до ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області винесло рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів фізичною особою-підприємцем до усунення виявлених порушень.

Ситуація перебуває на контролі Держпродспоживслужби області.






Схожі новини
  • На Кіровоградщині в торгівельному закладі вилучено з обігу протерміновану продукцію
  • Рибопереробне підприємство у Кропивницькому тимчасово припинило роботу через порушення законодавства
  • На Кіровоградщині підприємця оштрафували на 42 тис грн за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів
  • На Кіровоградщині за порушення вимог законодавства щодо безпечності харчових продуктів одне із підприємств оштрафували на понад 40 тис. грн
  • На Кіровоградщині підприємець сплатив понад 40 тис. грн за порушення вимог законодавства до безпечності харчових продуктів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.