Аграрний тиждень. Україна
» » Навчання щодо профілактики пташиного грипу пройшли на Кіровоградщині
» » Навчання щодо профілактики пташиного грипу пройшли на Кіровоградщині

Навчання щодо профілактики пташиного грипу пройшли на Кіровоградщині


Навчання щодо профілактики пташиного грипу пройшли на Кіровоградщині

 Після спалаху пташиного грипу в січні, в різних регіонах України пройшли навчання щодо дій у випадку виявлення захворювання та його профілактики. Цього тижня такий тренінг пройшли представники Держпродспоживслужби, ветеринарні лікарі та представники підприємств-виробників птиці у Кіровоградській області.


 
Навчання фахівців проходило у два етапи. Перший – теоретична частина з обговоренням актуальних питань щодо еволюції вірусів грипу. Також було розглянуто загальну класифікацію вірусів грипу птиці, їх патогенність, варіанти та штами, діагностику грипу на комплексних засадах із залученням клінічних, епізоотологічних, серологічних, вірусологічних та молекулярно-генетичних методів. Наприкінці теоретичної частини учасники мали змогу одразу застосувати засвоєну інформацію та пройти тестування з найважливіших питань щодо захворювання на грип птиці. Під час практичного етапу навчань, що проходив на базі Новоукраїнської районної державної лікарні ветеринарної медицини, учасники попрактикувалися здійснювати клінічний огляд живої птиці, відбір стандартного набору зразків патологічного матеріалу птиці, а також пакування та оформлення супровідної документації для відправки до уповноважених лабораторій на дослідження. Окрему увагу присутні звернули на використання дезінфекційної техніки, повідомляють у Держпродспоживслужбі.
 
Meat-Inform





Схожі новини
  • Фахівці Держпродспоживслужби Кіровоградщини пройшли навчання з профілактики, діагностики та ліквідації грипу птиці
  • На Луганщині фахівці Держпродспоживслужби пройшли навчання з профілактики, діагностики та ліквідації грипу птиці
  • На Волині фахівці Держпродспоживслужби провели навчання щодо недопущення та профілактики пташиного грипу
  • На Донеччині обговорили заходи з профілактики грипу птиці
  • Пташиний грип на Херсонщині

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.