З метою зменшення ризику поширення коронавірусної інфекції на Тернопільщині Держпродспоживслужба області зобов’язала операторів ринку дотримуватися правил торгівлі та виробництва продуктів під час карантину. Відповідне доручення 17.03.2020 підписав начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець.
Відтепер, директори та власники операторів ринку, які здійснюють виробництво та обіг харчових продуктів поінформовані про необхідність встановлення особливого порядку проведення дезінфекційних заходів на виробництві чи в місцях реалізації продукції. Такий режим передбачає не тільки проведення поточних дезінфекційних заходів, але й здійснювати введення в обіг виключно фасованих та упакованих харчових продуктів з дотриманням вимог Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Крім того, адміністраціям (власникам) агропродовольчих ринків нагадали про необхідність неухильного дотримання Положення про державну лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на ринку (наказ Державного департаменту ветеринарної медицини №16 від 15.04.2002), яке вимагає проводити санітарні дні, регулярно прибирати та дезінфікувати території, торгові місця та інші допоміжні приміщення, холодильники та інвентар ринку.
Також адміністрація ринків повинна ретельно виконувати ветеринарно-санітарні правила для ринків (наказ Головного державного інспектора ветеринарної медицини України №23 від 04.06.1996) та дотримуватися особливого порядку проведення дезінфекційних заходів, який полягає у здійсненні щоденної дезінфекції території, торгових місць та інвентарю ринку.
У свою чергу керівники обласної, районних та міської державних лікарень ветеринарної медицини Тернопільщини, при наявності спеціалізованого обладнання, мають надавати послуги з дезінфекції відповідно до укладених договорів.
Також інформуємо, що поточна інформація щодо проведених заходів із профілактики поширення захворювання на коронавірусну інфекцію Держпродспоживслужбою регулярно розміщується в рубриці «Санепідситуація».
Інформація станом 17.03.2020 – за посиланням.