Аграрний тиждень. Україна
» » За 2019 рік на Запоріжжі Держпродспоживслужба прийняла 36 рішень щодо обмеження реалізації обігу харчових продуктів
» » За 2019 рік на Запоріжжі Держпродспоживслужба прийняла 36 рішень щодо обмеження реалізації обігу харчових продуктів

За 2019 рік на Запоріжжі Держпродспоживслужба прийняла 36 рішень щодо обмеження реалізації обігу харчових продуктів


У продовж 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області під час здійснення державного нагляду/контролю зафіксували 36 порушень на потужностях операторів ринку, які несли ризик для життя або здоров’я людини. У результаті чого Головним управлінням Держпродспоживслужби області приймалося рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у недобросовісних операторів ринків.

Серед основних порушень, які були виявлені фахівцями Служби у ході планових та позапланових заходів, є недотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, зокрема приміщення не підтримувалося у чистоті, не проводилася дезінфекція, не здійснювала боротьба зі шкідниками, планування приміщень не відповідали вимогам законодавства, порушувалися температурний режим зберігання продуктів харчування,  правила товарного сусідства тощо.

Із 36 зафіксованих випадків - 14 стосувалися продукції з порушенням вимог до маркування протермінованими термінами зберігання.

За порушення вимог законодавства, до суб’єктів господарювання було застосовано заходи згідно норм чинного законодавства.

Зважаючи на вище зазначене, звертайте увагу на інформацію про харчові продукти, зокрема на терміни придатності.





Схожі новини
  • На Запоріжжі Держпродспоживслужба виявила порушення у суб’єктів господарювання на суму понад 1,1 млн грн
  • За недотримання вимог безпечності харчових продуктів закарпатського підприємця оштрафовано на 42 тисячі гривень
  • У травні поточного року Держпродспоживслужба Запорізької області припинила роботу 9 потужностей, де були виявлені порушення
  • У Запоріжжі Держпродспоживслужба, громадськість та бізнес обговорили державний нагляд у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства
  • На Волині обговорили вимоги харчового законодавства щодо поводження з харчовими продуктами

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.