У продовж 2019 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області під час здійснення державного нагляду/контролю зафіксували 36 порушень на потужностях операторів ринку, які несли ризик для життя або здоров’я людини. У результаті чого Головним управлінням Держпродспоживслужби області приймалося рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів у недобросовісних операторів ринків.
Серед основних порушень, які були виявлені фахівцями Служби у ході планових та позапланових заходів, є недотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, зокрема приміщення не підтримувалося у чистоті, не проводилася дезінфекція, не здійснювала боротьба зі шкідниками, планування приміщень не відповідали вимогам законодавства, порушувалися температурний режим зберігання продуктів харчування, правила товарного сусідства тощо.
Із 36 зафіксованих випадків - 14 стосувалися продукції з порушенням вимог до маркування протермінованими термінами зберігання.
За порушення вимог законодавства, до суб’єктів господарювання було застосовано заходи згідно норм чинного законодавства.
Зважаючи на вище зазначене, звертайте увагу на інформацію про харчові продукти, зокрема на терміни придатності.