Виконуючи постанову КМУ «Про запобігання поширенню на території України корона вірусу COVID-19» та протоколу № 3 засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, фахівці Коропського районного управління Держпродспоживслужби почали здійснювати додатковий контроль за дотриманням санітарних норм і правил реалізації продуктів харчування на агропродовольчому ринку селища Короп, у місцевих продуктових магазинах і точках виїзної торгівлі.
Також безпосередньо на ринку перевірено роботу лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи щодо проведення дезінфекційних робіт і наявності наочної агітації.
Крім того, спеціалістами проведена роз’яснювальна робота з протидії поширення коронавірусу та методик приготування і використання дезінфікаційних засобів з особами, що працюють у сфері реалізації харчових продуктів рослинного і тваринного походження на території Коропського ринку та в закладах торгівлі, розповсюджено тематичні листівки «Коронавірус: профілактика інфікування і поширення».
Відповідну роботу на місцевому агропродовольчому ринку провели і фахівці Ріпкинського структурного підрозділу Держпродспоживслужби. Після перевірки стану дотримання санітарних норм вони дійшли висновку, що усі вимоги виконуються як працівниками державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, так і адміністрацією ринку та підприємцями, що здійснюють торгівлю. Зокрема, ветлікарі забезпечені спецодягом, дезінфікуючими засобами, періодично здійснюють дезінфекцію власного приміщення, а також закритої зали місцевого ринку, де облаштовані спеціальні місця з дезінфікуючим спиртовмісним розчином для рук.
А ось спеціалісти Варвинського територіального підрозділу Держпродспоживслужби, користуючись призупиненням на час карантину навчального процесу, здійснили профілактичні дезінфекції у приміщеннях шкіл і дитячих садків з використанням генератора гарячого туману.