Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області брали активну участь у моніторингових обстеженнях закладів торговельного і побутового обслуговування населення, роздрібної торгівлі продуктами харчування щодо дотримання суб’єктами господарювання карантинних заходів та виконання профілактичних та протиепідемічних рекомендацій.
Під час проведення рейдів фахівці структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області звертають увагу на забезпечення персоналу закладів засобами індивідуального захисту, проведення дезінфекційних заходів, обмеження кількості відвідувачів у торгівельній залі, наявність державної реєстрації операторів ринку, які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.
Також надаються рекомендації щодо необхідності дотримання індивідуальної дистанції, проводиться роз’яснювальна робота з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та надаються рекомендації з проведення профілактичних заходів із недопущення поширення випадків COVID-19 (коронавірусу) у закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі.
Також фахівці здійснюються відповідні роботи щодо контролю дезінфекційних заходів на 6 карантинних контрольно-пропускних пунктах Харківської області. Станом на 01 квітня 2020 року фахівцями Валківського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області на КПП у м. Валки проведено огляд 236 транспортних засобів.