Фахівці Новгород-Сіверського районного управління Держпродспоживслужби здійснили моніторингові перевірки дотримання вимог карантинних заходів закладами роздрібної торгівлі, що реалізують продукти харчування та виконання ними основних профілактичних і протиепідемічних рекомендацій.
Під час проведення рейдів спеціалісти звертали увагу на наявність у торгових приміщення дезінфікуючих розчинів, забезпечення персоналу закладів засобами індивідуального захисту. Перевірялись також умови продажу сипучих товарів.
Представниками Держпродспоживслужби надані рекомендації стосовно беззаперечного дотримання дезінфекційного режиму, обмеження кількості відвідувачів у торговельних залах із розрахунку один відвідувач на 10 квадратних метрів за умови дотримання дистанції між ними не менше 1,5 метра з метою попередження появи і поширення на території міста і району захворювань на коронавірусну інфекцію COVID-19.